Ако се замислите за нещо, което страшно ви липсва, предполагам, че трима от пет души, ще кажат „време“. Другите двама просто няма да са се сетили, но съм убедена, че и на тях то им липсва.

Ние жените можем да правим много неща, включително и да опъваме времето по шевовете. Някои мъже също опитват.

Да сме на фризьор и да попълваме широк ексел, да пишем мейли с една ръка, докато с другата приготвяме закуска, да се гримираме в колата на светофара.

И аз правя всичко това, но две дейности жестоко ме затормозяват. Едната е ходенето на зъболекар, другата е на козметик. Хайде правете нещо, докато над лицето ви се стеле пара и някой се е надвесил над вас.

От зъболекар не мога да ви спася, но от козметик - да.

Изпробвам новите продукт на ESTHEDERM - френска селективна козметика, която ползвам от няколко години, а покрай мен и повечето ми приятелки. Не знам колко подробно да я представя, защото ми се струва достатъчна популярна, гледайки продуктите върху тоалетката ми. От друга страна, знам, че козметиката често е въпрос на навик. Човек може с години да ползва един и същ продукт, като например съпругът ми, който, мисля че до края на живота си, ще си купува една и съща марка парфюм и афтър шейв. До степен, че за мен този парфюм вече мирише на мъжа ми, а не обратното.

Философията на ESTHEDERM е превъзпитание - кожата трябва да бъде превъзпитана, а не свръхтретирана. Така тя ще може сама да произведе онова, което ѝ е нужно, за да се справи с проблемите и потребностите си. Създател на тази философия е френският фармацевт, биолог и експерт в клетъчната биология Жан-Ноел Торел. (INSTITUT ESTHEDERM, както е цялото име на марката е в едно семейство с марките BIODERMA и ETAT PUR.)

Последната иновация на ESTHEDERM са два продукта, между които в първия момент не правех връзка - маска с бяла глина и прополис и крем с прополис и ферулова киселина.

Прополисът е много силно пречистващо, антисептично и антимикробно вещество, освен това стимулира и производството на колаген. Не знам дали знаете, но прополисът предпазва пчелните кошери от външни агресори, микроби и вредни микроорганизми. ESTHEDERM използват биосертифициран прополис от Южна Франция, бяла глина, която абсорбира мръсотията от кожата и излишния себум и клетъчна вода – патентована от ESTHEDERM – идентична на естествено наличната вода в кожата.

След като нанесете маската и постоите с нея 15 минути, кожата ви наистина изглежда като след процедура при козметик. А нямате и онзи неприятен червен и изстрадал вид. Най-добър ефект се постига след няколко дни употреба. Това е маска, която чудесно се справя с вредите от другата маска, станала неотменна част от ежедневието ни през 2020, чието носене причинява супер неприятни пъпки и зачервявания.

Като казах, че не разбирам връзката между двата последни иновативни продукта, това беше до момента, в който измих маската от лицето си. Въпреки глината, я отмивате много бързо, само с топла вода, а след свалянето ѝ, имате нужда от някой от по-богат крем.

Повечето кремове на ESTHEDERM от серията INTENSIVE са по-скоро “тънки”, което на мен страшно ми харесва, защото се нанасят бързо и не затормозяват кожата. Този обаче е по-плътен, без да е мазен или труден за нанасяне.

Между двата продукта има “специална връзка”, която откривате още с първото ползване.

Предстои да ви кажа най-хубавото: тази френска “двойка” работи срещу пъпки и други форми на акнеични заболявания при възрастните и срещу бръчките едновременно. Ако трябва да обобщя - с един крем третирате несъвършенства, бръчки и омазняване.

40% от жените на моята възраст, а именно между 25 и 42 години, имат несъвършенства на кожата, причинени от мръсния въздух, хормони по време на цикъл, стрес и умора, храна, гени и др.

Кремът има видим матиращ ефект, което на мен лично ми допада. Предполагам, ще допадне и на повечето от вас. Това е благодарение на 9-те процента растителни пудри в състава, които обаче не запушват порите. Бръчките се третират от ферулова киселина (силен антиоксидант) и ацетил хексапептид (2%), който изглажда кожата и фините линии и има сходно действие с ботулиновия токсин, но без боденето.

Спокойно можем да кажем, че този крем, справящ се с несъвършенствата, е вашият невидим щит срещу времето - времето, което си тече, без да ни пита, срещу физиологическите процеси в тялото ни,често погаждащи ни номера, а и срещу замърсяването в градската среда.

Ако искате да постигнете добър ефект на почистване с маската, я прилагайте веднъж дневно в продължение на 1 седмица, като избягвате зоната на околоочния контур. След това можете да продължите с 2 до 3 пъти седмично.

Тази козметика не е само женска. Бихте могли да я поделите с половинката си, ако имате желание, разбира се.

Прополисовата терапия може да стане забавен домашен ритуал, нещо като вашата “специална връзка”. Не е нужно любовта винаги да приема формата на изгладена риза или изпран екип за футбол/тенис/голф. Понякога може да изглежда и като две лица, покрити с бяла глина, и чаша червено вино в ръка.


Цената на продуктите е:
Почистваща маска с каолин 69 лв.
Усъвършенстващ крем с ферулова киселина 79 лв.


Продуктите от това ревю са тествани от редакцията на "boulevardbulgaria.bg". Съдържанието е редакционно, в партньорство с производителя.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Заловиха 402 кг. хероин на стойност 16 млн. лв. на "Капитан Андреево"

По информация на в. "Сега" пратката в била открита в тир, който превозва матраци.

11:08 - 20.04.2024
Живот

Тейлър Суифт и разбитите сърца, или какво казват терапевти за 5-те фази на скръбта

Скръбта в действителност е по-малко предвидима

11:05 - 20.04.2024
Важно днес

Със 75 км/ч. над допустимата скорост е шофирал убиецът на треньора Ферарио Спасов

Футболният треньор Ферарио Спасов (61 г.) загина в катастрофа край Велико Търново през ноември миналата година.

10:23 - 20.04.2024
GEN Z дневници

VOL.18: 40 години България на Еверест, каква република сме всъщност, Грузия с урок по бунт

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на представителите на поколение Z* в редакцията на "Булевард България"?

09:57 - 20.04.2024
Важно днес

11 души са пострадали при катастрофа на автобус с българска регистрация в Турция

В превозното средство е имало 14 пътници, сред които и двама български граждани.

09:17 - 20.04.2024
Живот

Вайбът е в детайла: Япония и стрийт еклектиката на чувства и цветове

И тук, в началото на пролетта, ще празнуваме Япония, Страната на изгряващото слънце с това специално събитие.

09:05 - 20.04.2024