Движението „Ние идваме!“ на Арман Бабикян и Николай Хаджигенов става партия Снимка: © Facebook/ Ние идваме

Ден след като България най-накрая се сдоби с редовен кабинет, на хоризонта се задава нова политическа формация. Движението „Ние идваме!“ на бившите депутати Арман Бабикян и Николай Хаджигенов ще прерасне в партия. Политическият проект идва в отговор на разочарованието им от „създаването на „правителствена коалиция с ГЕРБ, под закрилата на ДПС“, посочват те в свое писмо.

От „Ние идваме!“ заявяват, че уважават експертите в този кабинет, но не приемат измамата, с която бяха инсталирани от ПП и ДБ. „Споменаваме тях, защото от ГЕРБ сме имали само едно изискване - да слязат от власт.“

Хаджигенов и Бабикян сравняват новосформираното правителство с Тройната коалиция между БСП, ДПС и НДСВ, която „отново „спасяваше“ България и нейния външнополитически курс – пак между непримирими врагове, като младата вълна на НДСВ и старите корупционери от БСП, а ДПС отново спои кабинета“.

За политическата криза критикуват и президента Радев, „който вместо да върши работата си по закон, се превърна в люпилня на политически проекти, от които сам се отказваше“.

Хаджигенов и Бабикян придобиха популярност като организатори на протестите срещу правителството на ГЕРБ през 2020 г. Тогава те бяха известни като „Отровното трио“, в което бе и Велислав Минеков, който след това влезе в ролята на служебен министър на културата.

През април 2021 г. заедно с отцепилите се от БСП Мая Манолова и Татяна Дончева се явиха на изборите с обща коалиция „Изправи се БГ! Ние идваме!“ и влязоха в парламента с резултат малко над 4-процентната бариера. През същата година влязоха и в 46-ото Народно събрание, увеличавайки процента си до 5.01%.

На изборите през ноември 2021 г. коалицията "Изправи се БГ! Ние идваме!" не попадна в парламента, след като получи 2.29%. А Бабикян и Хаджигенов започнаха да работят самостоятелно със собствено движение.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

ЦСКА отново победи "Левски"

18:29 - 27.04.2024
Важно днес

Шествия на агитките на "Левски" и ЦСКА ще затруднят движението в София

Очаква се кръстовището на Орлов мост да бъде затворено за кратко около 15:15 - 16:00 ч.

12:33 - 27.04.2024
Важно днес

Русия атакува украинската енергетика в три области

Ударени са четири топлоелектрически централи

11:06 - 27.04.2024
GEN Z дневници

Vol. 19: Кой изобщо слуша Тейлър Суифт, гълъб в парламента, сбогом "Ема Стоун"

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z поколението в "Булевард България"?

10:22 - 27.04.2024