Джони Деп с рубини и скиптър - нова визия от филма "Jeanne du Barry" Снимка: © Wild Bunch International

Джони Деп със скиптър в ръка и с обемно колие с рубин, за което се знае, че е било сред любимите бижута на Луи XV. Това е новата визия на актьора в ролята на владетеля във филма “Jeanne du Barry”, разкрита в новопубликувана снимка. Продукцията е дело на Маивен ле Беско, позната професионално като Маивен (Maïwenn).

Историческата любовна история е вдъхновена от живота на Жан дю Бари, последната любовница на Луи XV във Версайския двор след мадам дьо Помпадур. Интересно за лентата е, че самата Маиуен, освен режисьор, влиза и в главната роля на Мадам дю Бари.

Жан дю Бари е незаконната дъщеря на шивачка. Макар родена в бедност сред работническата класа, тя е жадна за култура и удоволствия и има всички данни, за да ги постигне. Със своята интелигентност и красота дю Бари се издига до върховете на парижкото висше общество през 18-и век. Така попада и в двора на Луи XV във Версай. Тъй като тя става любимата спътница на краля, той възвръща апетита си за живот благодарение на връзката им. От друга страна владетелят остава в неведение за статута ѝ на куртизанка. Двамата се влюбват лудо и против всякакво приличие и етикет Жан се мести във Версай. Пристигането ѝ скандализира двора.

“Jeanne du Barry” е най-амбициозната продукция на Маивен до момента, тъй като наред с участието и режисурата, тя е и съавтор на филма с ‘‘Teddy Lussi-Modeste“. Преди това е режисирала шест игрални филма, сред които е носителят на наградата на журито в Кан 2011 ‘‘Polisse“. Тя също режисира романтичната драма от 2015 г. "My King", който спечели на Емануела Берко приза за най-добра актриса в Кан през същата година.

Джони Деп последно участва във филма "Minamata" от 2020. След като най-сетне драмите от развода с бившата му съпруга Амбър Хърд приключиха, се надяваме да го видим в най-добрата му светлина като актьор.

Заснемането на “Jeanne du Barry” започна на 26 юли тази година във Версай и Париж. Все още не е известна премиерна дата на филма. Заедно с Деп и Маиуен, в лентата участват и Бенджамин Лаверне, Пиер Ришар, Мелвил Пупо, Ноеми Лвовски, Паскал Грегъри и Индия Хейр.

Само няколко месеца след края си, делото за клевета, заведено от Джони Деп срещу Амбър Хърд, ще бъде пресъздадено във филм. Делото между Джони Деп и Амбър Хърд ще бъде пресъздадено във филм

Джони Деп се завръща с нов филм и договор с Dior след края на скандала с Амбър Хърд


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Борисов "помирил държавата със сглобката", за да не стане като в Словакия

Симеон Дянков се оказа изненадващ гост на предизборна кампания на ГЕРБ

18:53 - 17.05.2024
Технологии

А1 спечели четири отличия във вечерта на наградите 

Кампанията "Интернет за всички" за безопасна интернет среда за децата също получи приз

17:37 - 17.05.2024
Живот

На тъмно: Сърбия подари знакова сграда на зетя на Тръмп, за да построи хотел

Властите твърдят, че не са продавали, а са отдали терена под наем за 99 години

16:44 - 17.05.2024
Важно днес

Румен Радев: Не виждам основание за промени в ръководството на НСО

Президентът очаква извънредното заседание на НС да се превърне в "предизборна трибуна"

15:27 - 17.05.2024