Легендата на американската фолк и рок музика Джони Мичъл е втората звезда, която поиска от Spotify да свали всички нейни песни и албуми в знак на протест срещу разпространението на фалшива или подвеждаща информация в подкаста на Джо Роугън.

Няколко дни по-рано това направи и Нийл Янг, които директно предизвика Spotify да избере дали иска да пуска неговата музика в платформата си, или ще продължава да дава трибуна на един от най-слушаните подкасти в света.

Без особени колебания Spotify избра Роугън, за чието привличане през 2020 г. компанията плати 100 млн. долара по дългосрочен договор.

Джо Роугън струва $100 млн. на Spotify, а сега вкара платформата в антиваксърски скандал

Джони Мичъл публикува своя лична позиция, в която казва, че подкрепя напълно Нийл Янг и настоява компанията да спре да стриймва нейните произведения.

Тя препубликува и писмото на 270 учени, лекари, преподаватели и др., които описаха всички неверни твърдения, излъчени по време на разговора на Джо Роугън с Робърт Малоун - един от най-отявлените противници на ваксините срещу Covid-19.

"Безотговорни хора разпространяват лъжи, които водят до загубата на човешки животи. Солидаризирам се с Нийл Янг и със световната научна и медицинска общност по този проблем", казва тя в блог-поста си.

Според статистиката на Spotify - 3,7 млн. души месечно слушат песните на Джони Мичъл в Spotify. 78-годишната певица има общо 19 студийни албума, има девет награди "Грами" и е част от Залата на рокендрол славата от 1997 г.

Тя е известна с песни като "Big Yellow Taxi", "Woodstock", "А Case of You", "Both Sides Now", и много други. Джони Мичъл е смятана за една от най-влиятелните жени в музиката от 70-те години.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Експлозия избухна в най-голямата рафинерия в Румъния

В района на рафинерията се издигат гъсти облаци черен дим

11:37 - 29.03.2024
Важно днес

Анкетна комисия за "Турски поток" поискаха ПП-ДБ

Министерството на енергетиката не може да отговори къде е картата

11:34 - 29.03.2024
Живот

Терапевтът ви не помага? Опитайте с кон

Конете помагат не само на нас, но и ние на тях

11:00 - 29.03.2024
Важно днес

Тагарев отрече да е бил "ябълката на раздора" в провалените преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ

През последните седмици от ГЕРБ интензивно настояваха за смяната на военния министър при евентуалната ротация.

10:27 - 29.03.2024
Политика

"Сватбата на Макрон и Лула": Среща на лидерите на Франция и Бразилия развълнува социалните мрежи

Дружбата на двамата президенти развълнува социалните мрежи

10:10 - 29.03.2024