Един от най-добрите френски сериали "Le Bureau des légendes" (превеждан като "Отдел "Фалшива самоличност" в България) ще се завърне в съвсем нова форма.

Американската телевизия Showtime (част от Pаramount) е дала зелена светлина на американска адаптация на шпионската история, като Джордж Клуни ще е режисьор и изпълнителен директор.

Продукцията ще носи името "The Department", а снимките ще започнат по-късно тази година.

Оригиналният френски сериал с Матийо Касовиц разказваше за историята на агентите от френската служба за външно разузнаване, т.нар. "бюро на легендите", които се занимават с подготовката и управлението на хора под прикритие с дългосрочни мисии в чуждестранни територии.

Агентите, които живеят под чужда самоличност в продължение на години, трябва да откриват и вербуват разузнавателни източници, които да бъдат от полза на френските служби. Да живееш с фалшива "легенда" за себе си толкова дълго, прави прекалено трудно връщането обратно към дома и собственото минало.

Сериалът излизаше между 2015 и 2020 г. и има много добри оценки както във Франция, така и по цял свят. През 2016 г. той става най-гледания френски сериал зад граница, като само първите два сезона са донесли близо 3 млн. евро приходи от разпространението в чужбина.

Подобно на създателите на "Homeland" - сценаристите на "Le Bureau des légendes" правят всичко възможно да възпроизведат живота на разузнавачите по реалистичен начин, затова се консултират с истински представители на службите.

От Showtime акцентират именно на тази близост, като казват, че новият сериал ще следва традицията на култовата шпионска сага с Клеър Дейнс.

"Както Homeland издигна световния шпионаж на ново високо ниво, така и The Department ще пренесе зрителите още по-дълбоко в света на интригите и измамите, със сложни герои, които се борят със собствените си демони, докато се борят с екзистенциалните заплахи за държавата и света", се казва в предварителната информация за сериала.

Джордж Клуни вече има опит като режиьор на няколко филма и сериала по романа "Параграф 22". Той продуцира и шпионската драма по действителен случай "Арго", който спечели награда "Оскар" през 2013 г.

Хубавите нови френски сериали


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Бесарабски българин е загубил съпругата и детето си при руския обстрел в Одеса

При нападението са загинали още 2 деца

15:05 - 03.03.2024
Важно днес

Радев заговори срещу "проповедниците на нихилизма и разделението" на връх Шипка

На фона на руски знамена Радев видя "прогонване на лепкавата политическа мъгла от върховете на българското минало"

13:41 - 03.03.2024
Важно днес

Хепи-соцът като атракцион за всеки национален празник

С "Чавдар" и "Икарус" на Трети март?

13:35 - 03.03.2024
Важно днес

Тръмп изпревари Ники Хейли в още три щата преди "Супер вторник"

Дали Тръмп ще остане единственият кандидат за номинацията - ще се реши на 5 март

09:12 - 03.03.2024