Джулия Робъртс, Мат Деймън, Джош Бролин: "Слава на Украйна, нека силата бъде с вас"

Над 30 световно известни актьори, музиканти и публични личности се включиха в общо послание на подкрепа за украинските граждани.

Видеото беше публикувано на 24 февруари - годишнината от руската инвазия в Украйна - и е разпространено от United24, проектът за събиране на дарения в помощ на хората и армията на Украйна.

Сред участниците в клипа са актьори като Джулия Робъртс, Морган Фрийман, Джош Бролин, Мат Деймън, Мишел Монахан, Майкъл Кийтън, музиканти от групи като Imagine Dragons и Bring Me the Horizon, Барбра Стрейзанд, Бьорн Улвеус от ABBA, историкът Тимъти Снайдър, астронавтът Скот Кели и др.

"Нашият свят наблюдава украинците с дълбоко възхищение за техния кураж и решителност срещу престъпната руска инвазия. Вие се борите за всички нас - за нашата свобода, благоденствие и мир - дължим го на вас... Вие сте в нашите умове и сърца. Трябва да знаете, че всички се молим мракът да приключи и Украйна да бъде отново свободна", казват участниците в клипа.

Видеото включва и украински спортисти на световно ниво като боксьорът Олександър Усик, тенисистката Елина Свитолина, футболистът Андрей Ярмоленко, всеки от които изпраща своето "Слава на Украйна".

Марк Хамил - актьорът, който изигра Люк Скайуокър в "Междузвездни войни" - изпраща и финалното послание "Нека силата бъде с вас" до украинците.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Радан Кънев: ПП-ДБ няма политическо бъдеще в сегашния си вид

Трудната задача е да се запази единството и да се направи промяната

15:25 - 16.06.2024