Един от създателите на играта S.T.A.L.K.E.R. загина в боевете при Бахмут

Володимир Ежов - един от разработчиците на украинската видеоигра S.T.A.L.K.E.R. - е загинал при продължаващите боеве край Бахмут в Донецката област.

"Той казваше, че в борбата, която украинският народ води днес, се ражда щастливото бъдеще на нашите деца. Надявам се, че си попаднал в по-добър свят", пише неговият брат във Facebook.

38-годишният Ежов е баща на две малки деца. Той работи за компанията GSC Game World от 2003 г., като е част от екипа разработчици на игри като S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky (2008), Alexander (2004), Cossacks 2 (2005), и Heroes of Annihilated Empires (2006).

В знак на уважение към неговата работа GSC Game World използва неговото лице за един от героите в S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat през 2009 г.

През април украинското студио успя да събере 800 000 долара от дарения, в кампания в подкрепа на Въоръжените сили.

При избухването на войната на 24 февруари Володимир Ежов се присъединява като доброволец към силите за отбрана на Киев и продължава да служи в армията до смъртта си.

Загива на 22 декември по време на боеве срещу руската армия край Бахмут - една от най-горещите зони на войната в последните седмици.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024