Експлозия в сграда на руски нефтопровод след атака с дронове близо до границата с Беларус Снимка: © Getty Images

При експлозия в руската Псковска област е повредена административна сграда на нефтопровод. Това съобщи в събота в канала си в Telegram местният губернатор Михаил Ведерников.

По думите му няма пострадали и на мястото работят оперативните служби. Ведерников твърди, че експлозията е в резултат на нападение от два дрона, като не казва откъде са дошли те.

Експлозията е станала край село Литвиново, близо до руската границата с Латвия и Беларус. Според руския канал "База" два дрона камикадзе са атакували петролна помпена станция на "Транснефт". Взривовете са повредили фасадите и остъкляването на поне една административна сграда

Това е поредна така с дрон, за която Русия предоставя малко информация. На 27 май безпилотен летателен апарат атакува сградата на местното Министерство на вътрешните работи в Белгородска област. А ден по-рано друг дрон атакува сграда на "Газпром" в същата област, като изстреля взривно устройство.

Руските региони по границата често са бомбардирани, а управляващите почти винаги обвиняват украинската страна. През април обаче Русия случайно бомбардира свой собствен град Белгород, като руски изтребител Су-34 изпусна по погрешка бомби срещу собственото си население.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Технологии

Apple разработва по-тънък iPhone

Очаква се моделът да бъде пуснат до 2025 година

09:55 - 19.05.2024
Спорт

Усик с историческа победа срещу Фюри: Украинецът стана абсолютен световен шампион по бокс

"Украинците удариха здраво", написа Зеленски в Telegram

09:26 - 19.05.2024
Култура

Новият албум на Били Айлиш и еволюцията на един аутсайдер в поп музиката

Ако в музикалната индустрия има някакви популярни течения, то Били Айлиш прави всичко възможно, за да ги избегне

11:54 - 18.05.2024