Елиминация в един мач: Шампионската лига се завръща през август Снимка: © Getty Images

UEFA обяви кога, къде и как ще се доиграе настоящата кампания в европейските клубни турнири.

Всички кръгове до края ще се проведат с по един мач, а не както досега - при разменено гостуване. Двубоите няма да се играят в градовете на отборите, а в Португалия - стадионите на "Бенфика" и "Спортнинг Лисабон" ще бъдат домакини.

Единствено все още не е решено дали оставащите сблъсъци от осминафиналната фаза ще се проведат на стадионите на съответните клубове, тъй като вече един първите кръгове са изиграни и един от съставите е имал предимството да играе на собствен терен.

Ако бъде взето решение и те да се проведат в Португалия, това ще се случи на стадионите на "Порто" и "Витория (Гимараеш)".

Доиграването на осминафиналите ще се случи на 7 и 8 август, четвъртфиналите ще се изиграят от 12 до 15 август, полуфиналите от 18-19 август, а финалът ще бъде на 23-ти същия месец.

Трябваше мача за титлата да се проведе на стадион "Ататюрк" в Истанбул, но при настоящите обстоятелства Лисабон ще посрещне финалистите. Стаионът в Турция ще посрещне следващия финала през 2021 година като компенсация.

През следващите седмици ще бъдат определени мерките, които организаторите ще предприемат, за да предпазят футболистите и всички замесени от вируса. УЕФА ще продължи да следи ситуацията в Европа, за да прецени дали на срещите ще може да бъде допусната публика.

Лига Европа също ще бъде подновена при същите условия, но в Германия - на стадионите на Дюселдорф, Дуисбург, Гелзенкирхен и Кьолн, като в последния град ще се проведе и финала.

Датите там са следните: доиграване на осминафиналите на 5 и 6 август, четвъртфинали на 10 и 11 август, полуфиналите на 16 и 17 август, а финала - на 21 август.


ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

КРАЙ НА ЧАКАНЕТО: ВИСШАТА ЛИГА СЕ ЗАВРЪЩА

НАЙ-ДОБРИТЕ ФУТБОЛНИ ФИЛМИ И СЕРИАЛИ


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Нинова видя "зависимости" на Елена Йончева, след като ДПС я номинира за евродепутат

Бившата журналистка още не е казала дали ще приеме номинацията

12:12 - 23.04.2024
Европейски дневници

ЕС иска да спре нова функция в TikTok, която плаща на потребители да гледат видеа

EK започна процедура срещу TikTok

11:35 - 23.04.2024