Борисов издигна Фандъкова "на първо място като депутат за изборите" (Обновена)

Бившият кмет на София Йорданка да влезе в парламента като депутат, предложи еднолично лидерът на ГЕРБ пред симпатизанти в столичния квартал "Подуяне".

"Не съм говорил с Данчето, но мисля да си я вкараме на първо място като депутат", каза Борисов пред актива на ГЕРБ, като обясни, че идеята му дошла на път за събранието, докато се ядосвал на несвършеното в София.

Самата Фандъкова седеше до Борисов по време на срещата а решението на лидера на партията беше посрещнато с аплодисменти.

"Тя свърши огромна работа за София, която, за съжаление, много бързо се забравя," обясни решението си Борисов.

Йорданка Фандъкова беше кмет на София в продължение на 14 години. След местните избори на 29 октомври тя предаде властта на Васил Терзиев, издигнат "Продължаваме промяната-Демократична България" в партньорство със "Спаси София".

На първия ред в залата бяха още и санкционираният по закона "Магнитски" бивш финансов министър Владислав Горанов, бившият министър на вътрешните работи Младен Маринов, депутатът Тома Биков, както и общинските съветници от ГЕРБ Антон Хекимян, Георги Георгиев и Мирослав Боршош.

За да не го обвинят, по собствените му думи, че води монолог, Борисов даде думата и на част от присъстващите и обяви, че партията ще води позитивна кампания.

"Имахме комфорта да управляваме еднолично, но не защото сме окупирали властта, а защото ни избираха. Другите само говореха, но не вършеха никаква работа," каза Борисов, като използва повода отново да коментира и управлението преди неосъществената ротация.

"Ние без ДПС няма как да направим всички тези регулатори, които според Конституцията трябва да се изберат със 160 гласа. Трябваше да си изберем регулаторите и да продължим да управляваме. Сега не виждам как ще се съберем заедно," обяви той.

Борисов каза още, че единственият министър в служебното правителство, за което ГЕРБ носи отговорност е този на отбраната.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

GEN Z дневници

Vol. 23: Ким Чен Ун > Дуа Липа, "Totally Spies" се завърна, Мая да върне паролите за TikTok

5 новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z в редакцията на "Булевард България"

09:30 - 25.05.2024
Важно днес

Нацистко парти в скъп курортен бар шокира Германия

"Германия на германците. Чужденците - вън" и хитлеристки поздрави провокираха разследване на службите за сигурност

17:36 - 24.05.2024