Феновете вкараха Тейлър Суифт и Били Айлиш във война: Само една може да е No.1 Снимка: © Getty Images

В любовта и войната всичко е позволено - а феновете на Тейлър Суифт и Били Айлиш са готови на всичко в името на любимите си звезди. Дори да влязат в открита война срещу потенциалните приходи на "противниковия" лагер.

В момента Суифт и Айлиш са в пряка конкуренция за 1-во място в класациите за най-продаван албум.

"The Tortured Poets Department" на Тейлър Суифт оглавява Billboard 200 вече четири поредни седмици, а Били Айлиш представи "Hit Me Hard and Soft" само преди няколко дни и се цели в първата позиция.

Точно когато албумът на Айлиш излезе, Суифт пусна три нови дигитални версии на три свои парчета за 24-часов период - ход, който някои хора разчетоха като директна провокация с цел намаляване на потенциалните продажби на "Hit Me Hard and Soft".

Суифт пусна и нов ремикс на песента си "Fortnight" с Post Malone броени дни след премиерата на Били Айлиш. Авторът на ремикса е канадската продуцентка и еко-активистка DJ BLOND:ISH, която има особена позиция срещу музикалната индустрия - критика срещу замърсяването на околната среда чрез производство на албуми, плочи и опаковки от пластмаса.

Това също се възприема от някои като задочно заяждане на Суифт с Айлиш. Причината: през март Били дава интервю, в което споменава, че пускането на множество версии на един и същи албум на винилов носител e безсмислен разход на материали.

Тогава феновете на Тейлър Суифт се обидиха от нейно име, защото тя е известна именно с този подход за "рециклиране" на продажбите на физическите копия от албумите си.

Били Айлиш дори се принуди да обясни, че никога не е критикувала конкретен изпълнител и призова хората да "не слагат думи в устата ѝ", а да прочетат какво точно казва.

В сряда още две нови дигитални версии на песни от "The Tortured Poets Department" бяха пуснати в ограничен времеви период - точно до момента, в който Billboard спира "брояча" за класацията си.

Най-заклетите фенове на двете певици са вбесени. Почитателите на Били Айлиш обвиняват Суифт в това, че се опитва да провали премиерата на "Hit Me Hard and Soft" по нечестен начин.

"Суифтитата" обаче прехвърлят вината за ситуацията върху Айлиш, като смятат, че тя сама се е превърнала в мишена със собствените си нетактични коментари.

Поредният повод се оказва разговор на Били с фенове през приложението Stationhead, в който тя споменава, че няма никакви намерения да прави концерти с 3-часова продължителност (в стила на Тейлър Суифт), защото смята тази продължителност за "буквално психарска" и неприятна за хората.

Част от хората, които обожават Суифт и са готови да дадат всичко за билет за турнето ѝ, тези реплики изглеждат като проява на неуважение или злоба - независимо че Айлиш говори за собствените си албуми, а не за други изпълнители.

Преувеличено или не - за някои фенове в социалните мрежи противоборството е реалност. Съвсем реално ще е и отражението върху приходите от албумите.

Кой е победителят в това постоянно наддаване ще се разбере в неделя, когато новата класация на Billboard за седмицата ще бъде обявена. Но засега прогнозите са, че Тейлър Суифт ще има преднина.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Радан Кънев: ПП-ДБ няма политическо бъдеще в сегашния си вид

Трудната задача е да се запази единството и да се направи промяната

15:25 - 16.06.2024