Филмите, които трябва да гледаме през септември Снимка: © youtube.com/WaltDisneyStudios

Ако има филм, който да върне зрителите обратно по кината, то това непременно е най-новата продукция на Кристофър Нолан. Екшън трилърът Tenet бе отлаган няколко пъти заради пандемията, но най-накрая ще можем да го гледаме. Премиерата му в САЩ е на 3 септември, а у нас излиза дори по-рано.

В него Джон Дейвид Уошингтън играе таен агент, който научава, че съществуват мистериозни оръжия, които връщат времето назад. Така той се отправя на мисия, за да открие садистичен украински дилър, изигран от Кенет Брана. Tenet е филм в стил Джеймс Бонд, който съчетава себе си „Завръщане в бъдещето 2“ и „На ръба на утрешния ден“.

Останалите звезди са Робърт Патинсън, Елизабет Дебики, Димпъл Кападия и Майкъл Кийн.

Имало ли е по-дълга пауза между премиерата на даден филм и пускането му по кината? Звездите от „Мулан“ се появиха на червения килим на специална гала вечер в Лос Анджелис още на 9 март, но пандемията от коронавирус отложи всички последващи стъпки на продуцентите. Най-накрая обаче екшънът на Ники Каро, който е „римейк“ на анимацията от 1998, ще тръгне по Disney+ - премиерата му е планирана за 4 септември.

Това ще е първият голям филм, който ще се появи в новата стрийминг платформа на компанията, но е жалко, че няма да излезе на големия екран.

Ако трябва да съдим по трейлърите, Мулан ще бъде въвлечена във впечатляващи бойни сцени. Китайското момиче ще бъде под прикритие, опитвайки се да докаже себе си в армията на императора.

„I’m thinking of ending things“ излиза на 4 септември в Netflix. Той прилича на „римейк“ на „Meet The Parents“, а в главната роля се изявява Джеси Бъкли. Тя е млада жена, която шофира с новото си гадже – Джеси Плимънс, към фермата на майка му и баща му, но само за да осъзнае, че пътува напред-назад във времето, влиза в нова реалност и се връща в настоящата.

Филмът е адаптация на едноименния психологически роман на Йън Рийд. Сценарист и режисьор е Чарли Кауфман – създателят на сценария за „Блясъкът на чистия ум“ от 2004 г. и на „Да бъдеш Джон Малкович“ от края на миналия век. Това означава, че можем да очакваме сюрреализъм и болезнена ярост.

Екшън комедията „The King's Man“ е следващата продукция, която да очакваме другия месец. Тя излиза първо във Великобритания, Франция и Ирландия – на 16 септември, а после в други страни в Европа и в САЩ.

Матю Вон, който вече режисира два филма за „Кингсмен“ – през 2014 и 2017, се завръща с предистория на екшън комедията, развиваща се във времето на Първата световна война. „Най-отвратителните престъпници“ в света създават съюз, чрез който да се възползват от настаналия хаос в света. В същото време аристократът, изигран от Ралф Файнс, и неговото протеже – Харис Дикинсън, създават своя собствена разузнавателна агенция.

Имайки предвид, че Файнс игра шпионин в „The Avengers“ и ръководител на тайните служби в последните филми за Джеймс Бонд, сигурно знае отлично какво прави и тук. Ще му помагат Джема Артъртън, Стенли Тучи, Матю Гууд и Джимън Хунсо.

Знаете ли коя е Глория Щайнем? Какъвто и да е отговора, „Глориите“ е задължителен този септември.

Щайнем е родена през 1934 г. и се превръща в една от най-известните феминистки, защитава човешките права, работи като журналист и писател. В различните етапи от живота на Щайнем на екрана ще видим различна актриса, включително Джулиан Мур, Алиша Викандър, Лулу Уилсън и Кийра Армстронг. Режисьор е Джули Теймър.

Всички „Глории“ се срещат и обсъждат десетилетията, прекарани в организиране на кампании, отразяване на събития и писане на книги. Така създават един изключително задълбочен портрет.

Криминалният филм „Kajillionaire“ е първата комедия, режисирана от Миранда Джулай за повече от десетилетие. Премиерата му в Европа е в края на следващия месец.

Еван Рейчъл Ууд играе млада героиня, която е научена от родителите си да бъде дребен мошеник в големия Лос Анджелис. Като семействата в „Паразит“ и „Джебчии“, тримата членове на фамилията се посвещават на кражбите, но това не означава, че продължават да тънат в бедност. Нещата се променят, когато главната героиня среща нова приятелка, изиграна от Джина Родригес.

„Тяхното приятелство расте в такива невероятни мащаби, че се превръща в един от най-великите романси в историята на киното“, казва анализаторът Питър Дебрюж пред Variety. И допълва: „Макар може би само ние, феновете на Миранда Джулай, ще го определим като такова“.

Антонио Кампос ще ни изненада в Netflix на 16 септември с готическия си трилър „The Devil All The Time“. Актьорският състав е един от най-добрите за тази година – Том Холанд, Робърт Патинсън, Бил Скарсгард, Себастиан Стан, Елайза Сканлън, Джейсън Кларк и други.

Продукцията представлява адаптация на едноименния роман на Доналд Рей Полък и разказва за престъпленията и корупцията в малко религиозно общество в градче в Охайо. Действието протича между Втората световна и Виетнамската война.

Холанд е младеж, тласнат към прояви на насилие, Кларк играе фотограф, Райли Киоу играе красивата кралица в сюжетното действие, а Стан е шериф-престъпник. Но актьорската игра, за която всички ще говорят, е тази на Патинсън – злият проповедник.

„Има актьори, които притежават дар, за тях е даденост да изиграят определена роля“, казва режисьорът Антонио Кампос. „И мисля, че това е едно от тези актьорски представяния“.


Прочетете още:

Никол Потуралски: Новата любов на Брад Пит Никол Потуралски: Новата любов на Брад Пит

Мили Боби Браун - момиче за милиони Мили Боби Браун - момиче за милиони

 Роман Полански - живот, белязан от трагедия и противоречия Роман Полански - живот, белязан от трагедия и противоречия


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Заловиха 402 кг. хероин на стойност 16 млн. лв. на "Капитан Андреево"

По информация на в. "Сега" пратката в била открита в тир, който превозва матраци.

11:08 - 20.04.2024
Живот

Тейлър Суифт и разбитите сърца, или какво казват терапевти за 5-те фази на скръбта

Скръбта в действителност е по-малко предвидима

11:05 - 20.04.2024
Важно днес

Със 75 км/ч. над допустимата скорост е шофирал убиецът на треньора Ферарио Спасов

Футболният треньор Ферарио Спасов (61 г.) загина в катастрофа край Велико Търново през ноември миналата година.

10:23 - 20.04.2024
GEN Z дневници

VOL.18: 40 години България на Еверест, каква република сме всъщност, Грузия с урок по бунт

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на представителите на поколение Z* в редакцията на "Булевард България"?

09:57 - 20.04.2024
Важно днес

11 души са пострадали при катастрофа на автобус с българска регистрация в Турция

В превозното средство е имало 14 пътници, сред които и двама български граждани.

09:17 - 20.04.2024
Живот

Вайбът е в детайла: Япония и стрийт еклектиката на чувства и цветове

И тук, в началото на пролетта, ще празнуваме Япония, Страната на изгряващото слънце с това специално събитие.

09:05 - 20.04.2024