Финален дебат между Терзиев и Григорова може и да има, но няма да е телевизионен Снимка: © Булевард България

Финален дебат между кандидатите за кмет на София Васил Терзиев и Ваня Григорова все пак може и да има.

Това, което е ясно със сигурност към момента е, че той няма да бъде телевизионен. Според "24 часа" и двамата кандидати са потвърдили участие в "двубой" пред тяхната камера. Но не става ясно дали се явяват заедно или поотделно.

Преди това Васил Терзиев заяви, че очаква Ваня Григорова в "Дарик", където и двамата имат покани.

Васил Терзиев обясни с видео във "Фейсбук" защо не е потвърдил участието си в обявния от БНТ и бТВ съвместен дебат и защо от щаба му са предложили форматът да е не само между двамата претенденти за кметския пост, но и с хора от екипа, с които ще работят.

Според него в момента дискусията за проблемите на София е изместена от "фиксацията на моя опонент върху медийните изяви".

"От дебати не съм бягал и най-доброто доказателство за това е, че до момента съм бил на точно шест такива, включително три с Ваня Григорова," написа канидадът за кмет на "Обединени за София" (ПП-ДБ и "Спаси София") Васил Терзиев в профила си във "Фейсбук".

Щабът на кандидата за кмет на София Васил Терзиев предложи на Ваня Григорова организирането на едночасов дебат преди балотажа, но с ново условие - в него да участват и по още двама души от екипите им.

Кандидатът на коалицията "БСП за България" обаче отказа.

"Може би от 15 години нямам нужда някой да ми суфлира на дебати. А охрана никога не съм ползвала", написа Григорова в профила си във Facebook по повод поканата.

Терзиев припомни, че във всички дебати до момента е участвал сам, но когато са останали само двама кандидати, според екипа му е било важно да се покажат хората, с които ще участват в управлението на града.

"Градът се управлява от кмет и неговия екип, от районни администрации и от общински съвет. Затова форматът, който ние предложихме, е да си говорим за проблемите на София и решенията с кандидатите за кмет, по един кандидат за районен кмет и по един представител от Общинския съвет. От другия щаб отказаха", заяви Терзиев

Според Терзиев, целта на предложения от щаба му формат е била да се покажат програми, да поговорят в дълбочина за проблемите и решенията, а "не само да се носим по повърхността на лесните политически послания, но вероятно за опонентите му дневният ред е бил друг," казва Терзиев.

"Обидно беше да чуя думите, които г-жа Григорова използва за хората, с които бих отишъл на този дебат – "секунданти, клакьори, патерици". Не, това са хора, които биха били основна част от управленския екип, с който ние отиваме да реформираме тази община", каза още той.

"Въпреки, че телевизионният ни дебат няма да се състои, ако г-жа Григорова толкова много иска да ме види и да ме надприказва, да заповяда", каза още Терзиев и допълни, че и двамата имат покана за участие в "Дарик радио" от 17 ч.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

ЦСКА отново победи "Левски"

18:29 - 27.04.2024
Важно днес

Шествия на агитките на "Левски" и ЦСКА ще затруднят движението в София

Очаква се кръстовището на Орлов мост да бъде затворено за кратко около 15:15 - 16:00 ч.

12:33 - 27.04.2024
Важно днес

Русия атакува украинската енергетика в три области

Ударени са четири топлоелектрически централи

11:06 - 27.04.2024
GEN Z дневници

Vol. 19: Кой изобщо слуша Тейлър Суифт, гълъб в парламента, сбогом "Ема Стоун"

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z поколението в "Булевард България"?

10:22 - 27.04.2024