Франция спира всички автобуси и трамваи заради масовите размирици в страната Снимка: © Getty Images

Във Франция ще бъдат преустановени всички автобусни и трамвайни превози. Мярката се въвежда със заповед на министъра на вътрешните работи Жералд Дармин и се налага заради продължаващите масови протести в страната.

Министерството на вътрешните работи съобщава, че Дармин е поискал от местните ръководители да предприемат мерки за забрана на продажбата и транспортирането на тръби, които могат да се използват за изстрелване на фойерверки, контейнери с бензин и киселини, както и запалими и химически продукти.

Много от тези неща бяха използвани по време на бурните демонстрации, които обхванаха цяла Франция през последните дни. Недоволството на гражданите е породено от трагичен случай, при който тийнейджър беше застрелян от полицейски служители в парижкото предградие Нантер

Малко по-рано френският президент Еманюел Макрон коментира разрастването на протестите и постави под отговорност социалните мрежи, които "подхранвали" насилието в страната. Държавният глава каза, че ще поиска от платформи като TikTok и Snapchat да премахнат чувствителното съдържание от тези събития.

Макрон посъветва родителите да държат тийнейджърите си вкъщи, за да се избегнат безредиците, като заяви, че много от арестуваните са млади хора.

"Родителите са отговорни за това да ги държат вкъщи и затова за спокойствието на всички е важно родителската отговорност да се упражнява пълноценно", каза той.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

ЦСКА отново победи "Левски"

18:29 - 27.04.2024
Важно днес

Шествия на агитките на "Левски" и ЦСКА ще затруднят движението в София

Очаква се кръстовището на Орлов мост да бъде затворено за кратко около 15:15 - 16:00 ч.

12:33 - 27.04.2024
Важно днес

Русия атакува украинската енергетика в три области

Ударени са четири топлоелектрически централи

11:06 - 27.04.2024
GEN Z дневници

Vol. 19: Кой изобщо слуша Тейлър Суифт, гълъб в парламента, сбогом "Ема Стоун"

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z поколението в "Булевард България"?

10:22 - 27.04.2024