Нали нямаме съмнения, че аудиото е новото черно? Подкасти, чат стаи в Clubhouse, гласово търсене - аудиoто в интернет е нова и бързо набираща своите фенове среда за съдържание. На този фон все по-бързото развитие на сектора на преносими и достъпни аудио устройства е напълно логично, а слушалките са часовниците на нашето време.

Трудно е да се каже, че предлагането на безжични слушалки е слабо. Реално, освен специализираните в производството на аудиоелектроника компании, всички мейнстрийм производители на смартфони започнаха да предлагат свои устройства – къде по-успешно, къде не толкова.

Freebuds 4i на Huawei са ориентирани към по-ниска ценова категория, като основният акцент очевидно е постигането на добро съотношение между цена и качество. (Препоръчителната цена за модела е 149 лева).

Това са ANC слушалки, т.е. с активно шумопотискане, което е много рядко в този ценови сегмент.

ANC анализира околния шум и създава такива честоти за „шум“, които го неутрализират. Ако шумът навън е +2, слушалките произвеждат звук -2, така че вие чувате нула.

Freebuds 4i са слушалки тип „тапи“. Изработени са по начин, който създава усещането за добре произведен и солиден продукт. Материята е плътна и не- (или поне слабо) резонансна, гладка и приятна при докосване.

Freebuds 4i са много леки и удобни за носене. Ергономията им е отлична, пасват идеално в ушите и не се налага допълнително „наместване“, както при доста други модели. Стоят стабилно на мястото си дори при бягане или други дейности, които провокират резки движения. Зарядната кутия също изглежда добре, гланцирана е по същия начин като слушалките.

Аз ги тествах с iPhone 12 Pro и още при поставянето им връзката проработи. „Събраха“ се, все едно че са били заедно от малки. Това почти мигновено свързване е голямо предимство. По-късно разбрах, че има копче за сдвояване на зарядната кутия, но всъщност не ми се налагаше да го ползвам.

За времето, в което Freebuds 4i бяха при мен, слушах музика, водих телефонни разговори, включвах се по радиото, за да коментирам политическата ситуация, слушах подкасти.

Звукът е много балансиран като цяло, възпроизвеждането на музика е чисто и много натурално. Част от ревютата на Freebuds 4i обръщат внимание, че басът е недостатъчен, но моето впечатление не е такова. Смятам, че по-новото поколение е леко увредено със свръхнадут и неестествен бас, тъй като в последните години масовото предлагане беше на „модерни“ слушалки, настроени да усилват ниските честоти.

„По-големият“ брат – Huawei Freebuds Pro –предлага доста по-рафинирана музикална картина, разбира се, на съответната цена.

Истинската сила на Freebuds 4i е в гласовете. Наистина слушането на говорещо радио, подкасти и провеждането на телефонни разговори е на много добро ниво. Когато говорите през слушалките, софтуерът намалява околния шум, а отсрещната страна ви разбира добре. Когато млъкнете обаче, околният шум все пак влиза в аудиото; добре е да го имате предвид.

Активното шумопотискане работи както се очаква от слушалки, които са поне два пъти по-скъпи от Freebuds 4i.

Имат два режима на шумопотискане – пълно, и „awareness” – режим на внимание, който е препоръчителен при пресичане на улици или вкъщи/в офиса, когато все пак искате да чувате какво става около вас.

Тези два режима се активират с докосване на лявата слушалка, а от дясната (пак с докосване) се пуска или поставя на пауза това, което слушате в момента. Слушалките имат и сензор, който спира автоматично възпроизвеждането, когато ги свалите от ушите си.

Имайте предвид също, че зарядната кутия стига само за един заряд на слушалките. Все пак с изключено шумопотискане Freebuds 4i изкарват около 10 часа, а с включено – 7 часа, така че това не би трябвало да е проблем.

Събират се идеално в джоб на дънки, както и в дланта ви. В морето от кръгли слушалки, тези са елипсовидни. Полезно e, защото ще си ги “ловите” по-лесно.

Тонколоната, слушалките и удоволствието от музиката

Очилата, които говорят - вече ги искате, макар че още не знаете


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Бившият служебен вицепремиер Деница Златева ще оглави "Булгаргаз"

Златева беше зам.-председател на БСП, но в момента е вътрешна опозиция на Корнелия Нинова

Алексей Навални: Олигарсите на Путин заобикалят санциите, a Западът не прави нищо

"Чиновниците няма да направят нищо - особено когато лобистите на Путин издават сластния звук от отварящо се куфарче"

Инспекцията по труда опроверга Неохим за масовите уволнения заради скъпия газ

Изявления на Бойко Борисов и директора на завода Стефан Димитров доведоха до проверка в предприятието за торове

ПП отново ползва регистрацията на по-малки "мандатоносители" за Избори 2022

Ако съдът впише партията в близките дни, тя ще се добави към коалицията

Съпругата на Удо Ланге е посочила извършителя на убийството

Прокуратурата още не знае дали Елизабет Ланге е съучаствала в престъплението

Радан Кънев зове евроинституциите "да спрат" екстрадициите по искане на Москва

Повод е случаят с руснака Алексей Алчин, след като прокуратурата и съдът във Варна допуснаха да бъде върнат на режима на Путин