Нали нямаме съмнения, че аудиото е новото черно? Подкасти, чат стаи в Clubhouse, гласово търсене - аудиoто в интернет е нова и бързо набираща своите фенове среда за съдържание. На този фон все по-бързото развитие на сектора на преносими и достъпни аудио устройства е напълно логично, а слушалките са часовниците на нашето време. 

Трудно е да се каже, че предлагането на безжични слушалки е слабо. Реално, освен специализираните в производството на аудиоелектроника компании, всички мейнстрийм производители на смартфони започнаха да предлагат свои устройства – къде по-успешно, къде не толкова.

Freebuds 4i на Huawei са ориентирани към по-ниска ценова категория, като основният акцент  очевидно е постигането на добро съотношение между цена и качество. (Препоръчителната цена за модела е 149 лева).

Това са ANC слушалки, т.е. с активно шумопотискане, което е много рядко в този ценови сегмент.

ANC анализира околния шум и създава такива честоти за „шум“, които го неутрализират. Ако шумът навън е +2, слушалките произвеждат звук -2, така че вие чувате нула.

Freebuds 4i са слушалки тип „тапи“. Изработени са по начин, който създава усещането за добре произведен и солиден продукт. Материята е плътна и не- (или поне слабо) резонансна, гладка и приятна при докосване.

Freebuds 4i са много леки и удобни за носене. Ергономията им е отлична, пасват идеално в ушите и не се налага допълнително „наместване“, както при доста други модели. Стоят стабилно на мястото си дори при бягане или други дейности, които провокират резки движения. Зарядната кутия също изглежда добре, гланцирана е по същия начин като слушалките.

Аз ги тествах с iPhone 12 Pro и още при поставянето им връзката проработи. „Събраха“ се, все едно че са били заедно от малки. Това почти мигновено свързване е голямо предимство. По-късно разбрах, че има копче за сдвояване на зарядната кутия, но всъщност не ми се налагаше да го ползвам.

За времето, в което Freebuds 4i бяха при мен, слушах музика, водих телефонни разговори, включвах се по радиото, за да коментирам политическата ситуация, слушах подкасти.

Звукът е много балансиран като цяло, възпроизвеждането на музика е чисто и много натурално. Част от ревютата на Freebuds 4i обръщат внимание, че басът е недостатъчен, но моето впечатление не е такова. Смятам, че по-новото поколение е леко увредено със свръхнадут и неестествен бас, тъй като в последните години масовото предлагане беше на „модерни“ слушалки, настроени да усилват ниските честоти.

„По-големият“ брат – Huawei Freebuds Pro –предлага доста по-рафинирана музикална картина, разбира се, на съответната цена.

Истинската сила на Freebuds 4i е в гласовете. Наистина слушането на говорещо радио, подкасти и провеждането на телефонни разговори е на много добро ниво. Когато говорите през слушалките, софтуерът намалява околния шум, а отсрещната страна ви разбира добре. Когато млъкнете обаче, околният шум все пак влиза в аудиото; добре е да го имате предвид.

Активното шумопотискане работи както се очаква от слушалки, които са поне два пъти по-скъпи от Freebuds 4i.

Имат два режима на шумопотискане – пълно, и „awareness” – режим на внимание, който е препоръчителен при пресичане на улици или вкъщи/в офиса, когато все пак искате да чувате какво става около вас.

Тези два режима се активират с докосване на лявата слушалка, а от дясната (пак с докосване) се пуска или поставя на пауза това, което слушате в момента. Слушалките имат и сензор, който спира автоматично възпроизвеждането, когато ги свалите от ушите си.

Имайте предвид също, че зарядната кутия стига само за един заряд на слушалките. Все пак с изключено шумопотискане Freebuds 4i изкарват около 10 часа, а с включено – 7 часа, така че това не би трябвало да е проблем.

Събират се идеално в джоб на дънки, както и в дланта ви. В морето от кръгли слушалки, тези са елипсовидни. Полезно e, защото ще си ги “ловите” по-лесно. 

Тонколоната, слушалките и удоволствието от музиката

Очилата, които говорят - вече ги искате, макар че още не знаете 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Катастрофиралият автобус е минал през сервиз и в Турция

Собственикът на "Беса транс" твърди, че машината не е имала технически проблеми

Kaufland започва да предлага хляб с жива квас

Три нови продукта ще допълнят богатото портфолио на пекарните в София и Варна

Как Витоша се "размина" с 4-етажен подпорен хотел

"Уникалният иновативен нов проект" за "Щастливеца" се оказа визуализация на 4 г.

Община Белица вдига заплатите на всеки ваксиниран служител с 20%

Кметът Радослав Ревански от ДПС призова за масова имунизация

Джак Дорси се оттегля като директор на Twitter

Основателят на Twitter напуска оперативното ръководство за втори път

Спецпрокуратурата не откри престъпление на Гешев по сигнала на Рашков за СРС-тата

Държавното обвинение няма да разследва главния прокурор

От 2022 София пуска билети за 30 и 60 минути в градския транспорт

Цената на първия остава 1,60 лв., вторият ще е 2,20 лв. Има и още промени, предложени от ГЕРБ-СДС

Преговорите за новата власт: Лидерите ще обсъждат спорните въпроси по програмата

Очаква се програмата и имената на министрите да се изяснят през следващата седмица