Футболни ултраси са нападнали зрители на филма "Близо" във Варна, "Възраждане" блокира Фестивалния център

Фестивалният център във Варна стана арена на нова ескалация на агресивно поведение, прикрита зад протест срещу прожекция на филма "Близо" - броени седмици след като той беше спрян от агитки на "Възраждане" в София.

Излъчването на филма във Варна, планирано за тази вечер, е отменено от организаторите, след като активисти на партията на Костадин Костадинов се заканват отново да излязат на протест срещу "педофилията" и "подкопаването на християнските и морални устои на нашето общество".

Входът на сградата е блокиран не само от партийни активисти, но и от футболни агитки, крещящи "Умрете, педали".

Журналистката Татяна Кристи обаче публикува видеоклип, на който се вижда как група млади мъже се опитват да нападнат събралите се хора пред центъра и крещят груби обиди срещу тях. Тя ги идентифицира като ултраси на ФК "Черно море" и "криминален контингент"

Единствената полицайка на мястото на инцидента едва успява да удържи агресията на групата. Едва след като един от ултрасите се хвърля срещу Кристи, се намесват още няколко униформени служители на МВР.

На записите се чува как един от нападателите крещи "Ще те убия, мършо", но въпреки това не е арестуван от полицията.

"Днес за първи път в живота си видях какво е фашизъм на живо! Видях 1933 под благосклонния поглед на държавата в лицето на МВР! Агресията тук е с/у мен. Замериха ме с шише, удариха ме, полицията видя всичко. Ще пиша още. Това е видео, където платени фашаги-- криминален контингент и от клуб "Черно море" , не само на Израждане, блокират изходите на ФК, за да не могат , хората дошли на ОТМЕНЕНАТА продукция на "Близо" да излязат. Полицията не разгони фашагите, казаха ни да не излизаме от сградата, защото "не гарантират сигурността ни", пише тя във Facebook.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Култура

Новият албум на Били Айлиш и еволюцията на един аутсайдер в поп музиката

Ако в музикалната индустрия има някакви популярни течения, то Били Айлиш прави всичко възможно, за да ги избегне

11:54 - 18.05.2024
Важно днес

Откриха 6.5 млн. къса нелегални цигари, скрити в ел. табла на ГКПП "Кулата"

Агенция „Митници“ съобщава, че това е най-голямото количество нелегални цигари, задържани на "Кулата" за последните две години.

10:56 - 18.05.2024