Fyre посвети последния си влог на Шон Торес и сподели няколко начина за справяне със самотата Снимка: © ХЪСТЛЕ / Youtube
  • Ако си сам, вземи си куче, препрочитай стари книги;
  • Кали психиката си с тренировки;
  • Дай си време след раздяла, не излизай с нов човек, преди да си се“излекувал” напълно;
  • В най-тежките си моменти просто поговори с някого - дори да е възрастен човек в планината.

Това са само част от съветите на един от най-известните и влиятелни рапъри сред младите хора в България Огнян Павлов, познат професионално като Fyre. Той посвети последния си влог на починалия наскоро боксьор Шон Торес.

Във видеоклипа, озаглавен "САМОТА/ДЕПРЕСИЯ/РАЗДЯЛА/ПОМОЩ? - MONK MODE | ХЪСTLE VLOG 14", Fyre споделя различни начини за справяне със самотата, като отправя призив към младите да си дават време за четене, тренировки и време със себе си.

Рапърът разкрива, че аудиторията му в Youtube са предимно хора между 16 и 30 години, според статистиките в канала му, и че иска да насърчи всеки от тях да обърне внимание на личностното си развитие, защото тези години може да са определящи за целия им живот.

,,Смятам това видео за страшно важно и искам да го посветя на едно момче, което е идвало на наши партита - беше голямо сърце, беше голям талант, преди всичко, голяма надежда за България, въобще звездичка, която светеше супер ярко тук между нас, а сега свети горе над нас.", казва Павлов за Шон Торес след 43-ата минута на влога.

Fyre "качва" зрителите си със себе си, докато пътува от София до Търговище, където му предстои участие. Записите са предимно от колата му и различни спирки по пътя.

Как да калите психиката си? Състезавайте се със себе си

Fyre призовава последователите си да оценяват моментите, в които са сами и да не търсят компания ,,на всяка цена".

,,..(в тези моменти) трябва да сте способни да се замислите върху това по какъв начин можете да развиете вашата личност така, че когато компания, било то семеен, бизнес партньор или приятел, се появи в живота ви, вие да сте на по-високо ниво психически, физически, ментално, така че да може тази връзка да бъде по-стабилна, по-дълготрайна и най-вече по-плодовита."

27-годишният Павлов анализира и начините, по които човек може да премине през периодите на самота. Прави го с уговорката, че не е психолог, нито life-coach, а това просто е неговият начин.

Дава пример от ежедневието, когато е започнал да живее напълно сам - приятелите му са били далеч, а малко след преместването последните му близки роднини са починали.

,,Атаките бяха отвсякъде, самият аз дотолкова не можех да си избистря в съзнанието си какво се случва, че просто не исках да правя нищо. Седях по цял ден вкъщи, ядях боклуци, не ми се тренираше, като се прибирах гледах само някакви филми", разказва Fyre.

Топката на пречупване за него е когато си взима куче. По това време рапърът слуша книгата на Георги Лозев "Аз, Легионерът". Решава, че войнишкото отношение към живота, за което се разказва в книгата, е напълно приложимо в неговия случай.

Започва с тренировки вкъщи, а после започва да бяга всеки ден.

,,Бях толкова дебел, че ме беше срам дори да отида на стадиона да се "треса". 107 кг. за моето тяло и разбиране беше страшно много.", признава изпълнителят.

Продължава с различни тренировъчни предизвикателства като тежкия "Мърф" и безмилостния "75 Hard", който се състои в двуразови тренировки в продължение на 75 дни, както подсказва името, без абсолютно никакъв алкохол и "джънк" храна, включително тесто и захар.

,,След завършването на "75 Hard", предишните предизвикателства, както и прочетените книги през това време, психиката ми беше на съвсем различно ниво", посочва Павлов.

Именно спортната зала е една от стъпките му за самопомощ.

,,Реве ти се? Реви в залата. Толкова ще се потиш, че няма да си личи, че ревеш дори."

,,Стой в залата колкото часове имаш нужда, тренирай каквото имаш нужда да тренираш, не мисли за бицепс, за трицепс, за гърди, за задник, просто тренирай. Пусни си музика, аудиокнига, подкаст и блъскай. Изкарай всичката гадост в залата, изкарай я на стадиона, докато тичаш, изкарай я на лостовете, докато се набираш, изкарай я в бойната зала, в плувния басейн, на планина, където и да си"

,,Препоръчвам ви да отидете на колективен спорт, защото ще срещнете нови хора и ще имате някакъв контакт с нова среда", добавя той.

Разделите - какво да правиш и да не правиш, когато си с разбито сърце

Рапърът повдига и темата за разделите - какво да не прави човек, когато е с разбито сърце и защо в този момент е по-добре да останеш сам, дори приятелите ви да ви карат да излизате и да ви насърчават да се срещате с други хора.

,,Ако останете сами, без значение колко дълга е била връзката, вие сте "счупени" отвътре и опитвайки се да правите нещо с друг човек, било то и one night stand (секс за една нощ), това е обмен на енергия. Не е просто секс, никога не е просто отидох и правих еди-какво си. Глупаво е, детинско е, тийнейджърско е, не е емоционално интелигентно, не го правете в никакъв случай.", обяснява Fyre.

,,Още по-тъпото е, когато се разделите с някого, когото сте обичали и сте си представяли живота с него, да влезнете в нова връзка преди да сте се "излекували", преди да осъзнаете въобще какво се случва."

,,Моля ви, ако усещате, че сте "счупени" отвътре, останете сами, докато не сте здрави; докато не усещате, че вече обичате света; че излизате навън и се радвате да си говорите с хората; че нямате проблем да говорите за миналите си травми; че не мислите всеки ден за миналите си травми; че не се сещате постоянно за човека от миналото ви, какви разговори сте имали; не минавате покрай някакви места и не почват да ви се насълзяват очите или да ви заливат някакви тежки спомени, от които да се прибирате вкъщи или да се сдухвате тотално."

,,Тоест, ако всичко това е преминало, да, позволете си да прекарате време с някой нов човек. И това, което ви съветвам е дори и да прекарате време с някой нов човек, дайте си време - не правете нищо сексуално, интимно, просто излизайте, говорете си.. Защото съм сигурен, че дори да сте се "излекували" от този период, все още ще имате това усещане в душата си и тази трудност да се "отворите" към другия човек."

Fyre посвети последния си влог на Шон Торес и сподели няколко начина за спрявяне със самотата

Тежките психологически моменти

,,Когато се чувствате сами не посягайте на живота си. Моля ви не мислете дори за това нещо. Знам колко гадно се чувствате, повярвайте ми, не веднъж съм бил там. Казвам ви защо. На първо място - приключвате своя път. Както споменах след най-голямата буря изгрява най-голямото слънце. Със сигурност утре ще дойде светлина, ако не е утре, следващата седмица, след месец, след година. Нелсън Мандела е седял колко години в затвора, после е излязъл и е направил страшни промени в Република Южна Африка", дава пример той с активиста и бивш президент на ЮАР.

,,Дори да нямате приятели. Дори да няма с кого да споделите, майка, баща, дядо... Почакайте, дишайте, помолете се, послушайте музика, излезте на разходка, поговорете с някого... ако нямате подходящ приятел, отидете на Витоша и поговорете с някой възрастен човек.

Може да сте сигурни, че няма да ви откаже, понеже на 99% от възрастните хора самите им внуци не искат да говорят с тях - възрастните винаги искат да беседват с някого, те винаги ще ви изслушат и ще ви кажат: ,,Мило дете, не се притеснявай всичко ще е наред ". В този момент това е всичко, от което имате нужда."

Вземете си куче, четете и препрочитайте

Изпълнителят споделя позитивите от дългите разходки сред природата и града с кучето си, и плюсовете от времето за размишления и самоанализ.

После Павлов разкрива, че обича да прослушва и да препрочита книги, като препоръчва и на последователите си да го правят.

,,Ако сте чели някоя книга на 18 г. и сега сте примерно на 28, препрочетете я. Повярвайте ми ще откриете много неща и за книгата, и за себе си", убеден е той. ,,Дори да запомните или преоткриете едно-две нови неща, това ще даде страшно голямо отражение на живота ви в дългосрочен план"

Fyre препоръчва още да слушате ,,интересни разговори", визирайки подкастите с ,,извисени хора", за да може да прогресирате и ,,да не затъпявате".

,,Ако не четете, ако не слушате качествено съдържание, повярвайте ми, много бързо ще затъпеете. Самият аз съм го усещал - във времена, в които съм работил по-инертна работа и съм се повеждал по течението - 2-3 месеца и буквално се усещам как затъпявам, как речникът ми обеднява.. че това не съм аз и трябва да направя някаква рязка промяна.", разказва Павлов.

,,Не се състезавайте с някой друг човек, със свой приятел, с някой, който сте си избрали от социалните мрежи и т.н. Състезавайте се със себе си."

Млада България Краят на поколението "Терминал 2"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Петков разкри връзки на Атанас Русев с Пашата и видя предварителен сценарий в скандала около "Корал"

Кирил Петков замеси Румен Николов-Пашата в скандала с предполагаемите фалшиви подписи

10:29 - 29.04.2024