Габриел Вълков: Младите от левицата сме алтернативата на старите муцуни – Борисов и Пеевски Снимка: © БСП Пресцентър

На хората им е омръзнало от старите муцуни в политиката. Те не искат повече Бойко Борисов и Делян Пеевски, а истинска промяна, нови лица и виждат алтернативата в нас - младите. Това заяви пред БНР Габриел Вълков - водач на листата на БСП-Обединена левица в 23 МИР-София.

Той посочи, че в листите на лявото обединение има нови лица, като самият той е най-младият водач на най-младата листа в страната.

"Водачът на 24 МИР също е младеж от Младежкото обединение в БСП, в цялата страна има млади хора на челни позиции. Това също е част от процесите вляво, които започнахме. Лидерите отстъпиха крачка назад, за да се случи това обновление и да се върне една нормалност в политиката, която в последните години ни липсва", коментира Вълков.

На тези избори политиците от левицата представят и нова програма, написана от млади хора за млади хора - „Първа работа! Първи дом! Първо дете!". По думите му с нея се дава "равен старт на всеки млад човек".

"От момента, в който завърши своето образование и си търси работа. През това държавата да инвестира в неговото първо жилище, където да отгледа семейство. До еднократната помощ, която предлагаме от 5 000 лв. за раждане на първо дете, 10 000 лв. за второ и трето дете на работещи родители", обясни Габриел Вълков.

28-годишният кандидат за депутат е на мнение, че в политиката трябва да се върнат разговорите между партиите, но те да бъдат на принципна основа.

"Не смятам, че можем със старите лица да правим нова коалиция. Това означава без ГЕРБ и ДПС. Трябват нови хора от всички партии, които там липсват. Властта е в българските избиратели - нека изберат нещо различно, за да може да се състави едно нормално работещо експертно правителство", каза още той.

Вълков призовава хората да подкрепят листата на "БСП-Обединена левица", тъй като "имаме нужда от истинска промяна в българската политика".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

АПИ саботира пускането на движението по моста на бул. "България"

Това се случи само няколко часа, след като кметът Васил Терзиев обяви, че участъкът отново ще бъде пуснат в движение

17:10 - 18.10.2024
Важно днес

Румъния ще бъде част от сухопътния Шенген тази година, убеден е премиерът Чолаку

Румънският премиер обяви въпроса със сухопътния Шенген за решен

17:05 - 18.10.2024
Технологии

От зелената трева до дивите пътеки: Watch Ultimate в действие

Иновации на китката за голф ентусиастите

16:37 - 18.10.2024
Политика

Какво означава убийството на лидера на "Хамас" за войната в Газа

Смъртта на Яхия Синуар ще има трайно въздействие върху конфликта в Близкия изток

12:24 - 18.10.2024
Важно днес

Разследване разкри как заможен възрастен мъж задлъжнява с 1,5 млн. лв. дни преди смъртта си

Разследване на имотна измама като от филм разказа Nova тв

12:04 - 18.10.2024