"Гарсия!" по HBO Max: Какво се случва, когато таен агент на ген. Франко се събуди в съвремието ни

Едно заглавие привлича тези дни силно вниманието на филмовата критика и това е испанският сериал "Гарсия!". Първоначално планиран просто като испанският еквивалент на "Капитан Америка", енигматичният супер шпионин Гарсия обаче си намира своето място в редиците на любимите на публиката телевизионни тайни агенти.

„Историята и политиката са част от фона на сериала, но само за да подкрепят историята", казват създателите на поредицата. Гарсия е измислен франкистки таен агент, чиито приключения в съвременна Испания се местят от страниците на три комиксови романа на малкия екран.

Режисьор на сериала е Еухенио Мира, познат най-вече с филма си "Grand Piano" от 2013, в който участват Илайджа Ууд и Джон Кюсак

Историята

Действието се развива в съвременна Испания, където се срещаме с Антония - стажантка в мадридски вестник, търсеща голяма и сензационна история в отчаян стремеж да запази работата си. Напрежението в столицата е огромно, тъй като броени дни преди президентските избори един от кандидатите изчезва безследно. Това води до остри обвинения между двете основни политически сили, като възможността от евентуална терористична атака също не е изключена.

Една пратка и снимка на мъж отвеждат Антония в Долината на падналите - монументален комплекс, построен преди десетилетия от диктатора Франсиско Франко.

Докато бяга от преследвачите си Антония попада на тайна лаборатория в недрата на комплекса, където открива мъжа от снимката, замразен в крио камера, и успява да го върне към живот, задействайки обграждащите го системи с помощта на кодовете от пакета.

Този мъж се оказва Гарсия - таен агент от митичния "Отдел 9", надарен със свръхчовешка сила след експеримент, проведен от нацистки учен.

Гарсия трябва да се адаптира към напълно непознатия за него съвременен свят. Обучен да се подчинява без въпроси и колебания на заповедите на Франко, той трябва да реши на кого е лоялен, когато се озовава в центъра на конспирация, целяща да върне Испания във времената на диктатура.

Антония също е изправена пред съдбоносен избор, след като всички мрачни тайни на семейството ѝ излязат наяве.

Кой участва?

Режисьорът Еухенио Мира споделя, че умишлено не е подбрал възможно най-именитите актьори, за да не вдига твърде много очакванията на феновете. Дори при това положение обаче актьорският състав е много сполучлив.

Ролята на Гарсия е поверена на един от новите любимци на испанската публика - Франсиско Ортис. След като спечели сърцата на феновете с ролята си на крал Санчо II в историческата супер продукция "El Cid", кариерата на испанеца продължава да върви във възходяща линия и той разгръща актьрския си талант в още по-голяма степен.

"Гарсия!" по HBO Max: Какво се случва, когато таен агент на ген. Франко се събуди в съвремието ни - Франсиско Ортис

В образа на другата звезда на шоуто - Антония, се превъплащава Вики Велила. Макар "Гарсия!" да е най-голямото предизвикателство в кариерата ѝ до момента, 30-годишната испанка се справя отлично с поверения ѝ персонаж. Леко наивна и неадекватна на моменти, Антония успява да покаже най-доброто от себе си точно тогава, когато това е най-необходимо, и да накара зрителите да ѝ симпатизират също толкова, колкото и на Гарсия.

Вики Велила - Антония - "Гарсия!" по HBO Max:

В актьорския състав личат още както утвърдени актьори като Емилио Гутиерес Каба, Марина Гател и Силвия Абаскал, така и представители на по-младото поколение като Франсиско Рейес, Диего Мартин и Нико Ромеро.

"Историята и политиката са много важни компоненти в "Гарсия!", но те са само носещата конструкция на основната история. Това е много вълнуващ екшън, в който препратките към миналото дават възможност на зрителите да си дадат сметка на невероятните промени, през които обществото ни е преминало през последните 60 години, както и за много други неща, които са останали съвсем същите" - казва още Мира.

Пилотният епизод на "Гарсия!" бе излъчен на филмовите фестивали в Сан Себастиан и Остин, като и в двата случая получи много високи оценки от зрителите и журито.

Първите два епизода на "Гарсия!" вече са налични в HBO Max.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Бизнес

ФАРА 2024 ще се проведе в Бургас

Заявки за тазгодишното издание на Фестивала ще се приемат до 18 април

21:24 - 28.03.2024
Важно днес

Радан Кънев: Партия ГЕРБ пожела да има избори и си ги получи

Евродепутатът не смята, че промените в конституцията, могат да доведат до криза

18:31 - 28.03.2024
Важно днес

Сарафов, Гешев и Цацаров са извикани на изслушване в комисията за Нотариуса

Последните трима главни прокурори ще бъдат изслушани във връзка с мрежата около Нотариуса

18:24 - 28.03.2024
Технологии

Сам Банкман-Фрийд беше осъден на 25 години затвор за финансови измами

Фрийд каза пред съда, че съжалява.

17:55 - 28.03.2024
Живот

Бонуси от $75 хил. за всяко родено дете. Как Южна Корея се бори с демографската криза

Компании обещават хиляди долари бонуси за тези свои служители, които решат да станат родители

17:22 - 28.03.2024
Важно днес

Хванаха дипломатическа кола с мигранти на "Капитан Андреево"

По информация на телевизията зад волана на автомобила е бил виетнамски гражданин с дипломатически имунитет.

17:06 - 28.03.2024
Важно днес

Нова предизборна рокада в Митниците: Павел Манченко поема столичната служба

Герой от записите "Ало, Ваньо" ще управлява Митници София

16:30 - 28.03.2024