Георги Харизанов: Факт е, че клипът от спалнята на Борисов е сниман от жена и е компромат срещу него Снимка: © bTV

Георги Харизанов - бивш член на управата на „Напоителни системи“, изпълнителен директор на ТВ Европа и зам.-председател на Института за дясна политика - каза, че е обсъждал с премиера Бойко Борисов снимките от спалнята му, на които се виждат пачки и кюлчета злато. И той, и министър-председателят ги определят като компромат срещу Борисов.

Преди точно седмица германското издание „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг“ публикува интервю с българския премиер, в което той казва, че жена е успяла да „пробие защитата“ му и е влязла в резиденцията, без да бъде проверена – „като Мата Хари“. Извадила е златото и парите и ги е снимала с телефона си. Харизанов е убеден, че жена стои зад „компроматите“.

„Обсъждал съм ги с премиера. Той казва, че това е компромат. Аз нямам нужда да ги обсъждам по същество, всички ние знаем какъв живот води той. По никакъв начин не мога да го свържа с тези пари, но предубедени хора могат. Факт е, че клипът е сниман от жена. Вижда се от отраженията в огледалото, че е сниман от жена, а на тези клипове премиерът не присъства“, каза членът на ГЕРБ в интервю за bTV.

Борисов пред "ФАЦ": Красива жена може да преодолее защитата ми и да направи снимките от спалнята като Мата Хари

Той добави, че Борисов не е споделял пред него коя е „Мата Хари“. „Пряко не съм му давал този въпрос. Усещам къде е границата между личния и професионалния живот“.

Харизанов сподели, че е ходил многократно в резиденцията на премиера. Винаги е преминавал през рутинна проверка, което според него е практика там, макар Борисов да заяви, че най-вероятно никой не е проверил чантата на жената, влязла и направила компроматите.

„Ходил съм многократно. Когато съм бил с дебели дрехи, съм преминавал проверка за оръжие, рутинна процедура преминавам всеки път. Има си пост долу. Един партиен лидер беше отишъл на среща при президента, а беше влязъл при премиера. Ако един човек влезе по грешка при Путин, Тръмп или Нетаняху, едва ли ще оживее, за да разкаже“, каза Харизанов.

Не отговори на въпроса дали Борисов е информирал прокуратурата. „Тя трябва да ни каже. От държавното обвинение обявиха, че тръгва проверка, като над 180 души имат оторизиран достъп. Очевидно е, че тази жена може да направи още компромати“, каза Харизанов.

Той добави, че не изпълнява формални функции в ГЕРБ, а е редови член на партията от около 12 години. Прекарва време с премиера и често се чува с него. Нарича го „Биг Брадъре“, заради съвпаденията в буквите. Двамата играят и тенис заедно, разказа самият бивш член на „Напоителни системи“.

„Общувам с много хора и Борисов е един от тях“, каза Харизанов. А на въпрос защо няма политически пост в партията, той каза, че „не желае“. „Това не е моето нещо, нямам усещане за лична значимост, свързана с публични партийни постове. Не съм бил кандидат за депутат, както твърди Цветан Цветанов. Всеки, който ме познава добре, знае, че не искам“, обяви той.

Добави, че е водил политици при министър-председателя, но откаже да сподели кои. „Бил съм често на срещи между тях. Ставал съм свидетел на разговори на високо ниво, било ми е интересно. Знам за много хора, които имат координатите на премиера и на които той обръща внимание. Това са много, много, много хора, които не изпълняват формални функции в партията. Той обича да обръща внимание на всеки. Ако редови член може да предложи нещо на премиера и самият той прояви интерес, ако види политически заряд, не би се въздържал от контакт с такъв човек“, обясни Харизанов.

Той каза още, че телевизията му изразява често критична позиция срещу ГЕРБ и управляващите, така че не смята, че не прокарва партийни идеи чрез медията.

Харизанов сподели още, че се познава с Делян Пеевски. Срещали са се веднъж - за 5 минути, на бизнес среща с партньор на депутата от ДПС.

„Срещали сме се в неформална обстановка. Нищо особено - запознанство, две три изречения. Говорил съм пред негови медии, но с него не съм работил. Срещнахме се в офис на човек, който работи с неговия кръг от фирми. Имах бизнес среща, свързана с дейността на моята фирма. Не е тайна - семейната ми компания се занимава с рекламни материали, празнуваме скоро 20 години. Домакинът на тази среща може би е искал да се познаваме“, каза Харизанов.

Братя Бобокови: Пеевски ни атакува, но режисьорът е Борисов - той заслужава поне 10 "Оскара"

Преди седмица бизнесменът Пламен Бобоков каза, че Борисов, Пеевски и Иван Гешев са „триумвират“, който управлява държавата. Според него – Пеевски е искал да вземе бизнеса му, а режисьорът зад всичко това е министър-председателят. Относно тези думи, Харизанов каза:

„Бих се засмял на това, че президентът не участва в управлението. А те са се обръщали към него, когато имат проблеми. Ако ме питате за разбор на твърдението – не съм усетил нещо подобно, особено Борисов да интригантства или да взема нечий бизнес. Това е несериозно, те казаха че нямат доказателства. И аз съм бил жертва на прокуратурата. Разбирам тази гледна точка. Знам какво е да се вторачи в теб силата на държавната машина“.

Харизанов не крие факта, че не е имал диплома, когато е влязъл в борда на „Напоителни системи“. Не е успял да вземе дълго време държавния си изпит, но след това е завършил успешно търговия и маркетинг в Датския колеж.

„В „Напоителни системи“ бях поканен от министър Найденов. Преди това бях член на УС на „Агро Инвест“. Той ми се обади, каза че има тежки проблеми, трябва му някой който разбира от управление на финанси и така попаднах там“.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024