ГЕРБ и БСП-Пловдив дадоха на Георги Гергов контрола над Панаира

Общинският съвет в Пловдив окончателно капитулира пред Георги Гергов, като му позволи да поеме пълен контрол върху Международния панаир в Пловдив през дружеството "Пълдин туринвест".

ГЕРБ и лоялните на Гергов съветници от т.нар. "Автентична лява БСП" упълномощиха с мнозинство представителя на община Пловдив в УС на компанията да се съгласи с всички предложения на мажоритарния собственик.

Гергов иска община Варна да стане съдружник в панаира за сметка на увеличаване на капитала. Схемата ще даде възможност на бившия шеф на БСП-Пловдив да придобие над 79% от акциите на Панаира и да се разпорежда с него както сам прецени.

  • Гласуването на точката премина под силен граждански натиск да не се допуска подобно решение и с призиви от "Демократична България" да се защити един от символите на града.
  • Опозицията посочи, че за десетилетията оперативно управление на Панаира от Гергов "няма никакво развитие и не са инвестирани средства, които да добавят стойност за Пловдив".

Въпреки това решението мина с 27 гласа "за" срещу 22 против и въздържали се. Срещу схемата с Гергов гласуваха ДБ, ВМРО, "Съюз за Пловдив", "Кауза България".

Само един съветник от ГЕРБ се обяви "въздържал се", докато останалите му съпартийци бяха "за".

Решението е обратното на това, което само преди месец Общинският съвет в Пловдив прие с идеята да блокира намеренията на Гергов да овладее Панаира.

В замяна Гергов реши да предложи друга стара идея - да предостави 6 декара от терена на панаирното градче, на които евентуално общината да си построи опера. Такъв вариант се обсъжда безрезултатно още от времето, в което Вежди Рашидов беше министър на културата, но отново не решава въпроса с това как община Пловдив "подарява" една от емблемите си.

Кметът Здравко Димитров отново не присъства на ключовото решение на 19 декември.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ поведе на първия тур на президентските избори в Северна Македония

Първите резултатите сочат около 100 хил. гласа разлика между първите двама

22:24 - 24.04.2024
Важно днес

Ивет Лалова стана майка на момче

Със съпруга и Симоне са избрали името Тиаго за първото си дете

21:58 - 24.04.2024
Технологии

OPPO влиза официално на българския пазар

Продуктите на OPPO ще се предлагат официално в А1 и Технополис

21:09 - 24.04.2024