Гешев: "Селфи-шоуто със Зеленски е отказ от национален суверенитет" Снимка: © Прокуратура на РБ

Бившият главен прокурор Иван Гешев, който официално обяви намеренията си да става политик, за пореден път отправи критики към управляващите. Този път причина за нападките на Гешев се оказа посещението на украинския президент Володимир Зеленски в България.

Той обвинява политиците, че са си спретнали "селфи шоу" с госта, което е било проява на "панаир на суетата и отказ от национален суверенитет".

"Съпричастността не е показност, начесване на егото. Селфи-шоуто със Зеленски, докато на фронта измират стотици, е панаир на суетата, пир по време на чума, отказ от национален суверенитет. Сред новите активни борци срещу путинизма разпознах онези, които подаряваха овчарки на Путин и строяха Южен поток срещу тлъсти комисионни", пише Гешев в своя публикация във Facebook.

Бившият главен прокурор реши и да се самопохвали, като изтъква, че той е бил "единственият", който е бил готов да арестува руския президент Владимир Путин в съответствие със заповедта му за арест, издадена от Международния съд.

"Аз единствен обещах да арестувам Путин, ако стъпи на българска територия. Това не ми беше простено от водевилната агитка, която се покланяше на Зеленски", твърди той.

Това е поредното изказване на бившия държавен обвинител срещу политици. Самият Гешев обяви по-рано през седмицата своя нов проект "Справедливост за България", с който се очаква да влезе в политиката.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

НАТО не очаква руски пробив в Харков, но ситуацията там остава "много трудна"

 Москва е завзела 278 кв. км от украинската територия за последната седмица

09:45 - 17.05.2024
Важно днес

Барикадиралият се мъж в Пловдив се предаде след цяла нощ разговори с полицията

Осъденият за убийство полицай се предаде рано в петък сутринта

08:13 - 17.05.2024
Важно днес

Военната прокуратура в Сливен разследва катастрофата с кола на НСО

Тежко остава състоянието на ранената жена при катастрофа с кола на НСО

07:49 - 17.05.2024
Важно днес

Над 50 хил. зрелостници пишат по вариант 15 на матурата по БЕЛ

Матурата по български език и литература за 12 клас започва в 8:30 часа

07:30 - 17.05.2024