Гешев: "Селфи-шоуто със Зеленски е отказ от национален суверенитет" Снимка: © Прокуратура на РБ

Бившият главен прокурор Иван Гешев, който официално обяви намеренията си да става политик, за пореден път отправи критики към управляващите. Този път причина за нападките на Гешев се оказа посещението на украинския президент Володимир Зеленски в България.

Той обвинява политиците, че са си спретнали "селфи шоу" с госта, което е било проява на "панаир на суетата и отказ от национален суверенитет".

"Съпричастността не е показност, начесване на егото. Селфи-шоуто със Зеленски, докато на фронта измират стотици, е панаир на суетата, пир по време на чума, отказ от национален суверенитет. Сред новите активни борци срещу путинизма разпознах онези, които подаряваха овчарки на Путин и строяха Южен поток срещу тлъсти комисионни", пише Гешев в своя публикация във Facebook.

Бившият главен прокурор реши и да се самопохвали, като изтъква, че той е бил "единственият", който е бил готов да арестува руския президент Владимир Путин в съответствие със заповедта му за арест, издадена от Международния съд.

"Аз единствен обещах да арестувам Путин, ако стъпи на българска територия. Това не ми беше простено от водевилната агитка, която се покланяше на Зеленски", твърди той.

Това е поредното изказване на бившия държавен обвинител срещу политици. Самият Гешев обяви по-рано през седмицата своя нов проект "Справедливост за България", с който се очаква да влезе в политиката.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Безпрецедентно фиаско за председателя на долната камара на Конгреса

Лобито на Тръмп в Камарата на представителите свали ръководителя ѝ

07:37 - 04.10.2023

21 души загинаха при тежка автобусна катастрофа в Италия

Пътниците са били туристи, има и непълнолетни

07:13 - 04.10.2023

70-годишен мъж е прострелян при заложническа криза в с. Вълково

Похитителят е освободил заложниците си след часове на блокада

00:39 - 04.10.2023

Флоренция забрани нови апартаменти за Airbnb в центъра на града

Местните власти се опитват да освободят повече жилища за местните жители в града

18:00 - 03.10.2023

Прегръдка между две лекоатлетки се оказа обект на цензура в Китай

Снимка с две спортистки беше цензурирана, но не заради трогателния момент на жените - а заради номерата върху техните екипи

17:04 - 03.10.2023