Главният опонент на Ердоган обвини Русия в груба намеса в изборите със секс-компромат Снимка: © Getty Images

Фаворитът на президентските избори в Турция Кемал Кълъчдароглу обвини Русия в намеса в предизборната кампания с груби компромати, които принудиха един от съперниците да се откаже.

Кълъчдароглу реагира след внезапното оттегляне на Мухарем Индже, който беше атакуван със заплахи, че ще бъдат публикувани негови секс-записи и документи, които го уличават в получаване на подкупи от Реджеп Тайип Ердоган.

Лидерът на опозицията Кемал Кълъчдароглу посочи директно към Москва като източник на очернящата кампания срещу Индже. Той публикува послание в Twitter със следния текст:

"Скъпи руски приятели, вие стоите зад монтажите, заговорите, Deep Fake съдържанието и записите, които вчера бяха разобличени в нашата държава. Ако искате да продължаваме нашето приятелство след 15 май, дръжте ръцете си по-далеч от турската държава. Както и преди, ние се обявяваме за сътрудничество и дружба", пише той на турски и руски език.

Оттеглянето на Мухарем Индже само три дни преди деня на изборите предизвика големи сътресения в Турция.

Кандидатът на "Партията на родината" е бивш съпартиец на Кемал Кълъчдароглу, но се отцепи от неговата политическа сила през 2021 г. и сега се кандидатира като самостоятелен претендент за президентския пост.

В четвъртък Ердоган дори обвини опонента си, че е съучаствал в сценарий за отстраняването на Индже - докато самият той видимо изостава в социологическите проучвания зад Кълъчдароглу.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Култура

Новият албум на Били Айлиш и еволюцията на един аутсайдер в поп музиката

Ако в музикалната индустрия има някакви популярни течения, то Били Айлиш прави всичко възможно, за да ги избегне

11:54 - 18.05.2024
Важно днес

Откриха 6.5 млн. къса нелегални цигари, скрити в ел. табла на ГКПП "Кулата"

Агенция „Митници“ съобщава, че това е най-голямото количество нелегални цигари, задържани на "Кулата" за последните две години.

10:56 - 18.05.2024