Григор Димитров отпадна от Australian Open след серия от 7 поредни победи Снимка: © Getty

Григор Димитров отпадна в третия кръг на турнира Australian Open след загуба от португалеца Нуно Боржеш, предава специализираният сайт "Тенис кафе".

Българският тенисист се бореше за място на осминафиналите, но загуби от Боржеш с 7:6(3), 4:6, 2:6, 6:7(6).

Мачът започна добре зa Димитров, който спечели откриващия сет и имаше няколко брейкпойнта в началото на втория. Именно ниската ефективност по отношение на точките за пробив обаче се оказа пагубна за българина в двубоя.

Преди днешния мач Димитров беше в серия от седем поредни победи, като в началото на месеца спечели титлата в Бризбън. С достигането до трети кръг на Откритото първенство на Австралия той защити точките си от миналата година и ще бъде в много добра позиция да се бори за място в Топ 10 през следващите месеци.

Следващият турнир в календара на Димитров е ATP 250 надпреварата в Марсилия (5-11 февруари), където към момента е трети поставен.

Нуно Боржеш в момента прави най-успешното си представяне в надпреварите от Шлема. Световният №69 за пръв път записа две последователни победи на турнир от подобен ранг. На старта победи германеца Максимилиан Мартерер, а във втория кръг испанеца Алехандро Давидович Фокина.

Според прогнозите Борхес може да влезе в Топ 50 на ранглистата, а след това ще се стреми към първите си победи в Топ 10.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Училище за русалки: Петя, която превръща приказката в реалност

Въпрос към момичетата: Колко от вас като деца са мечтали да станат русалки? 

18:30 - 28.04.2024