Григор Димитров преди мача с Джокович: Голямата ми цел е да играя на Финалите на ATP в Торино

Демонстративният мач на Григор Димитров с Новак Джокович няма да бъде "сбогуване" с българската публика, а може да се окаже първа стъпка към нова традиция за двубои с топ играчи в България.

Това каза Димитров по време на пресконференцията в София заедно с Джокович. Срещата ще се проведе на 17 септември в "Арена София" от 20 ч. и ще се излъчва на живо по bTV Action.

За световния №10 това ще бъде неговата първа изява пред българска публика след участието му на Sofia Open 2022. Трикратният полуфиналист от Големия шлем сподели защо това събитие означава толкова много за него, като освен това заяви, че голямата му цел до края на сезона е класиране на Финалите на ATP в Торино.

„Винаги съм искал да помагам на децата в неравностойно положение. Иска ми се да осъществя и много други инициативи, но децата са основният приоритет. Новак също има благотворителна фондация, в която неговата съпруга играе много важна роля. Разговаряли сме доста на тази тема. Искам да помагам на младите с опита, който съм натрупал през годините. Надявам се това да се окаже само началото на една голяма кауза“ – коментира Димитров.

Той сподели, че възможността да играе с Новак Джокович пред български зрители е "сред най-хубавите моменти в кариерата ми".

"Винаги съм искал в България да има тенис на високо ниво под всяка възможна форма. Ще бъде паметно изживяване за българските фенове не само на тениса, но и на спорта като цяло. Няма съмнение, че Новак е най-големият, но това събитие определено е един от най-важните моменти за мен като българин“.

Двамата топ тенисисти получиха подарък преди мача от дизайнера Владимир Николов (Vladi Art).

Билетите за мача бяха разпродадени само за няколко минути при пускането им през август. Григор Димитров разказа, че са обсъждали възможността за мача в София дълго.

"Преди няколко месеца се съгласихме за тази дата. Разбира се, имаше и усложнения, тъй като няма как да знаем в каква форма ще бъдем, когато дойде моментът. Случилото се на US Open също беше притеснително, но щом съм тук, значи всичко е наред", каза той.

След Laver Cup му предстои да играе в Пекин и Шанхай.

"Целта ми в момента са Финалите в Торино. Понастоящем съм в добра позиция да преследвам място в турнира и ще дам всичко от себе си, за да го постигна“, каза още той.

Димитров бе попитан дали този мач може да се окаже сбогуване с българската публика предвид факта, че не играе за Купа „Дейвис“, а Sofia Open вече не е в календара на ATP.

„Все още съм далеч от каквото и да е сбогуване. Нека гледаме на днешното събитие от положителната страна. Всеки тенисист си има собствени програма и цели, към които се придържа. Аз не съм по-различен в това отношение. Просто такива са обстоятелствата. Има много други неща, които са в миналото и няма смисъл да се връщаме към тях. Нека гледаме напред и да мислим позитивно“.

Вижте всичко за пресконференцията на Григор Димитров и Новак Джокович в Tenniskafe.com.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Текстове от партньори

Вече може да вземете Mastercard от EasyPay за всякакви покупки

Какви са предимствата на новата платежна карта?

09:19 - 19.09.2024
Важно днес

Без предложения за главен прокурор в първия ден за номинации (Обновена)

Самият избор ще се състои на 16 януари 2025 г.

08:38 - 19.09.2024
Важно днес

Расте броят на жертвите и ранените при втората вълна от експлозии в Ливан

Смята се, че израелската шпионска агенция Мосад стои зад координирата атака

07:36 - 19.09.2024
Важно днес

Предимно облачно ще е времето днес. На места се очакват валежи

Минималните температури ще са между 9° и 14°, максималните – между 20° и 25°

07:27 - 19.09.2024