"Груба грешка. Вината е моя": Гарелов се разграничи от референдума срещу "джендър идеологията"

Бившият дългогодишен водещ на "Панорама" по БНТ Иван Гарелов обяви, че се оттегля от Инициативния комитет на БСП за организиране на референдум срещу "джендър идеологията" в училищата.

Гарелов казва пред "24 часа", че е допуснал "груба грешка" и че съжалява за решението си, поради което се оттегля от комитета. Той не коментира повече детайли за мотивите за отказа си и защо изобщо се е съгласил с предложението на БСП.

"Груба грешка. Вината е моя. Съжалявам, оттеглям се", казва той пред медията.

80-годишният политически журналист беше посочен като част от комитета на БСП, след като Корнелия Нинова реши да даде тласък на предизборната кампания със странен референдум - по примера на "Възраждане" и ИТН.

Какво точно разбират социалистите под "джендър идеология", не е съвсем ясно, но за сметка на това конгресът на партията гласува с голямо мнозинство срещу нея.

В комитета, от който Гарелов се оттегли, влизаха още Нешка Робева, бившият шеф на БНТ от 90-те Иван Гранитски, бившият министър на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски, директорът на кърджалийската гимназия Милко Багдасаров, и др.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

За първи път Делян Пеевски ще води листата на ДПС в Кърджали

Джевдет Чакъров може да води листата за евродепутати на Движението

12:04 - 06.05.2024