Гуинет Полтроу спечели един цял долар, след като съдът я оправда за ски катастрофата Снимка: © Getty Images

Холивудската актриса Гуинет Полтроу спечели гражданското дело във връзка със ски инцидента от 2016 г. след като съдебното жури я призна за невинна. С това беше сложена развързката на странния съдебен процес, който завладя социалните мрежи през последните две седмици.

На носителката на "Оскар" и основателка на Goop се присъжда сумата от 1 щатски долар, която самата тя поиска в насрещния си иск.

Делото се фокусираше около твърденията на 76-годишният Тери Сандерсън, който твърди, че през 2016 г. актрисата се е блъснала в него със ски, счупила му е ребрата, като същевременно му е причинила и трайни мозъчни и физически увреждания. Мъжът искаше обезщетение в размер на 300 хил. долара (първоначалният му иск е за 3 млн. долара), но съдебното жури отсъди в полза на Полтроу.

"Чувствах, че приемането на невярно твърдение компрометира моята почтеност. Доволна съм от резултата и оценявам усърдната работа на съдия Холмберг и на журито, като им благодаря за внимателното отношение към този случай", казва Полтроу в изявление.

Адвокатът ѝ Стив Оуенс, допълни, че "Гуинет в миналото се е застъпвала за това, в което вярва - тази ситуация не беше по-различна и тя ще продължи да отстоява това, което е правилно".

Непосредствено след прочитането на присъдата актрисата стана на крака и започна да излиза от съдебната зала. След това се спря, наведе се и сякаш прошепна на Сандерсън: "Желая ти всичко добро", преди да излезе, предават случката журналисти.

В обръщение към репортерите след произнасянето на присъдата Сандерсън постави под въпрос дали съдебният процес си е заслужавал и заяви, че според него хората са склонни да се доверяват на знаменитости като Полтроу.

"Това, че си известен човек, ти дава известна доза доверие. Наистина, кой иска да се изправи срещу знаменитост?" каза Сандерсън.

Голяма част от процеса беше фокусирана върху анализ на физическото и психическото здраве на Сандърсън преди и след инцидента. По-рано ищецът даде емоционални показания, като се разплака, докато говореше за бившата си приятелка, с която по думите му скъсал след катастрофата, защото не бил сигурен дали ще се възстанови от нараняванията си.

"Вече не мога да карам ски. Казаха ми, че ако го направя и претърпя нова катастрофа, може да се озова в старчески дом", оплака се той.

По време на показанията си в сряда Сандерсън също така сравни Полтроу с трафиканта на деца Джефри Епщстийн.

В контраст с неговите понякога хаотични думи актрисата, която винаги е твърдяла, че той се е блъснал в нея със ски, а не обратното, беше сдържана. Тя свидетелства, че когато се е случил инцидентът, за кратко се е замислила дали не е била подложена на сексуално посегателство.

"Карах ски и две ски се оказаха между ските ми, принуждавайки краката ми да се раздалечат, а след това имаше тяло, което се притискаше към мен, и се чу много странен хъркащ звук. Така че мозъкът ми се опитваше да разбере какво се случва. Помислих си: "Това шега ли е? Дали някой прави нещо извратено? Това е много, много странно. Умът ми се движеше много, много бързо и се опитвах да установя какво се случва", разказа тя пред съдебните заседатели.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Противникът на "сглобката" Делян Добрев се пита защо "един Тагарев да ни прати на избори"

Депутатът от ГЕРБ "не е голям оптимист" за бъдещето на управлението

09:31 - 19.03.2024
Важно днес

Условна присъда за депутата от ДПС Димитър Аврамов по 12-годишно дело за подкуп

Аврамов е осъден условно за срок от една година, с три години изпитателен срок.

08:35 - 19.03.2024
Важно днес

Отново пренареждат жълтите павета

Вадят се метални лайсни, от които шофьори се оплакват, че пукат гумите на колите им.

08:07 - 19.03.2024
Важно днес

Крайният срок, в който преговорите за правителство "трябва" да бъдат финализирани, изтича

В понеделник Мария Габриел прие мандата от президента Румен Радев.

07:40 - 19.03.2024
Важно днес

Митрополит Николай обяви, че няма да се кандидатира за патриарх

„Не желая и няма да приема да бъда включван като кандидат за патриаршеския престол в процедурите, които Светият Синод на Българската Православна Църква"

21:48 - 18.03.2024
Важно днес

НАТО строи база с размерите на град в Румъния

След като бъде завършена, базата ще бъде с размерите на малък град, с площ от почти 3000 хектара и общ периметър от 30 километра.

19:33 - 18.03.2024
Важно днес

Путин тържествува за “Нова Русия” с непризнатите от света окупирани територии

В понеделник вечер започна концерт по случай 10-годишнината от незаконното анексиране на Крим от Русия.

19:21 - 18.03.2024
Важно днес

България осъди остро незаконния вот за президент на Русия в окупирани територии

Външното министерство не признава вота в окупираните територии на Украйна, в Молдова и Грузия

16:58 - 18.03.2024
Живот

Banksy избра Лондон, за да разкрие първата си улична творба за 2024 г.

Мистериозният артист призна, че той е авторът в Instagram

16:28 - 18.03.2024