Гуинет Полтроу и странният съдебен процес срещу нея, който завладя социалните мрежи Снимка: © Getty Images

Актрисата Гуинет Полтроу е изправена пред оспорвана съдебна битка, в центъра на която е ски инцидент от 2016 г. Холивудската звезда е обвинена в това, че е блъснала Тери Сандерсън, пенсиониран оптометрист, на ски писта в Юта и му е счупила ребрата, като същевременно му е причинила и трайни мозъчни и физически увреждания.

Пoлтроу обаче твърди друго - че всъщност Сандерсън се е блъснал в нея. Мъжът иска обезщетение в размер на 300 хил. долара (първоначалният му иск е за 3 млн. долара), докато тя е подала насрещен иск, с който иска само 1 долар и покриването на разноските по делото.

Съдебният процес беше излъчен на живо - практика, която е широко разпространена за граждански дела в САЩ, а моменти от него завладяха социалните мрежи. Като това, че актрисата се опитва да скрие лицето си в съда с тефтер за 250 долара или предложение екипът ѝ да донесе сладкиши на служителите в съдебната зала.

За какво е делото?

76-годишният Сандерсън твърди, че ски инцидентът, станал през февруари 2016 г., е "катастрофа", след която Полтроу веднага е избягала. Вследствие на нея той е получил редица травми. В хода на делото защитата на актрисата разглежда медицинската история на предполагаемия потърпевш и адвокатите се питат дали влошеното здраве на мъжа е резултат не от инцидента, а от естествения процес на стареене.

Допълнително, Полтроу категорично опровергава историята на Сандерсън. Тя казва, че той е този, който се е блъснал в нея и сега я съди, за да използва славата ѝ за пари.

Адвокатите ѝ твърдят, че тя е избягала от мястото на инцидента, тъй като е била разсеяна от децата си, които също са присъствали на склона, но не са видели сблъсъка.

"Имаше тяло, което се притискаше към мен, и много странен хъркащ звук. Помислих си - това шега ли е? Дали някой прави нещо извратено? Той стенеше и ръмжеше по много обезпокоителен начин", каза Полтроу, описвайки как Сандерсън се е блъснал в нея отзад на пистата за начинаещи.

@theshamingofjay 📢 MR ANDERSON SKIED DIRECTLY INTO MY BACK 📢#GwynethPaltrowtrial #gwynethpaltrow ♬ original sound - theshamingofjay

Носителката на "Оскар" се извини за поведението си след инцидента, след като стана ясно, че е използвала нецензурни думи по адрес на мъжа.

"След подобен инцидент, когато се чувстваш наранен и разклатен, за съжаление адреналинът може да вземе връх, а също и емоциите", обясни тя.

По време на показанията си в петък Полтроу запази спокойствие, като често отпиваше вода и дори похвали обувките на адвоката на ищеца.

Звезда дори и в съдебната зала

Междувременно съдебният процес предизвика особено вълнение в социалните мрежи, а Полтроу се превърна в главната му звезда. Потребители се надсмиваха над предложението на правния ѝ екип, които поискаха да донесат "сладкиши за съдебните изпълнители, защото са свършили много полезна работа" - искане, което съдията отхвърли.

Актрисата блесна и със своите тоалети. Напрегнатите свидетелски показания не ѝ попречиха да покаже стил в серия от елегантни тоалети, сред които и няколко с елементи от собствената ѝ марка. За първия ден тя съчета бял плетен пуловер G. Label от нейната лична лайфстайл марка Goop със зелено палто и слънчеви очила Aviator за 213 долара.

Втория ден тя отново презентира собствената си марка, носейки жилетка, която се продава за 595 долара в нейния уебсайт. Полтроу се прочу в социалните медии и със синия тефтер, брандиран с нейните инициали, с който покри лицето си, докато излизаше от съдебната зала в опит да се скрие от камерите на журналисти и папараци.

Палтроу се прочу и с това, че покри лицето си със син тефтер, брандиран с нейните инициали, докато излизаше от съдебната зала в опит да скрие лицето си от камерите на журналисти и папараци.

Потребителите в мрежата бързо успяха да открият марката на тефтера и стойността му от 250 долара.

"Хм... наличен ли е в Goop?", попита иронично потребител в Twitter.

"Със синята си тетрадка и киселото си лице тя изглежда като разглезена, претенциозна и капризна примадона. Поведението ѝ в съдебната зала я кара да изглежда точно като човек, който би направил това, в което я обвиняват", пише друг.

По време на кръстосания разпит Полтроу изненадващо бе питана и за приятелството си с поп звездата Тейлър Суифт. Логиката зад този въпрос не беше съвсем ясна. Адвокатите на ищеца искаха да разберат дали обезщетението от 1 долар, предявено от актрисата, има нещо общо със същата сума, която Суифт е поискала в спечелено от нея дело срещу бивш радиоводещ през 2017 г.

  • "От Тейлър Суифт ли научихте това за символичния един долар?"
  • "Мисля, че казах, когато ме попитахте, че не съм запозната със съдебния процес на Суифт, но оттогава съм", отговори Полтроу.
  • "Добри приятели ли сте с Тейлър Суифт?", продължи адвокатът на Сандерсън.
  • "Не бих казала, че сме добри приятелки. В приятелски отношения сме. Водила съм децата си на един от концертите ѝ, но не си говорим много често", добави тя.

Съдебният процес пред осемчленното жури продължава в понеделник. Делото е свързано с етикета при карането на ски, като и двете страни твърдят, че те са били спускащите се скиори и следователно са имали премиство на пистата.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Huawei Mate X3 - златното сечение между дизайн и функционалност

Да направиш тънък, лек и красив сгъваем телефон, който да не прилича на сандвич, със сигурност не е проста задача

19:21 - 31.05.2023

Домът на киното си търси нов стопанин

Казусът за съдбата на Дома на киното привлече вниманието и на депутати в парламента

18:43 - 31.05.2023

Прокуратурата повдига обвинения на кмета на Варна Иван Портних

Иван Портних е привикан от Окръжна прокуратура във Варна като обвиняем по два казуса

17:48 - 31.05.2023

Гигантски гумени патета плават в Хонконг

Запознайте се с проекта на холандския творец Флорентин Хофман отблизо

17:39 - 31.05.2023

Петков се яви на разпит в прокуратурата, въпреки че ѝ няма "голямо доверие" (Обновена)

Петков е бил разпитван за разпространения от Радостин Василев запис на заседанието на ПП

16:59 - 31.05.2023

Петьо Петров - Еврото е издирван по обвинения в принуда и незаконни записи

Прокуратурата издирва Пепи Еврото, за да го обвини в принуда и правене на незаконни записи

16:04 - 31.05.2023

Ясен Тодоров остава зам.-директор на НСлС: Главният прокурор назначавал и чистачките в Следствието

Прокурорската колегия на ВСС отказа да разгледа искането за отстраняване на Ясен Тодоровс

15:58 - 31.05.2023