Хари Стайлс, Ед Шийрън и Шакил О'Нийл даряват свои вещи за томбола в подкрепа на Украйна Снимка: © Getty Images

Британските музиканти Хари Стайлс и Ед Шийрън, баскетболната легенда Шакил О'Нийл и редица други знаменитости ще дарят свои лични вещи в благотворителна томбола за предоставяне на допълнителна медицинска помощ за Украйна.

В събота фондацията на Световната здравна организация представи онлайн магазин "Human Kind", където всеки може да получи шанс да се сдобие с предметите на любимите му популярни личности.

Целта на кампанията е да се съберат 53.7 милиона долара, като средствата ще се използват за увеличаване на усилията на организацията да помогне на засегнатите от руската инвазия в Украйна.

Билетите за томболата варират между 5 и 11 долара, като няма ограничение за броя, който даден човек може да закупи. Достъпни са между 24 септември и 24 октомври, а победителите ще бъдат изтеглени на 31 октомври.

Стайлс е дарил подписана грамофонна плоча от албума си "Harry's House", докато О'Нийл, украинският футболист Витали Миколенко и други спортни легенди са подкрепили инициативата с подписани тениски и екипи. Бившият световен боксов шампион в тежка категория Владимир Кличко е предоставил боксова ръкавица.

Сред другите знаменитости, които взимат участие в кампанията, са британската певица Ели Голдинг, бившите футболисти Рио Фърдинанд и Петер Шмайхел, както и основателят на марката "Obey" Шепърд Фейри.

Британската поп легенда Ани Ленъкс дари свои очила и добави: "Призовавам всеки да направи каквото може, за да подкрепи Украйна в тази криза. Достъпът до медицинска помощ е човешко право, с което всеки трябва да разполага."

За някои от тези популярни личности това не е първият знак на подкрепа към атакуваната страна. През май Хари Стайлс развя украинския флаг по време на свой концерт в САЩ, а Голдинг изпълни песента "Червона Калина", когато посети Киев по покана на президента Володимир Зеленски. Ед Шийрън направи нова версия на песента си "2step" в колаборация с украинската група Антитила още през март.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Гората.бг дари 445 хил. лева на наводнените в Карловско и нито една телевизия не отрази това

Никола Рахнев се възмущава от липсата на интерес от медиите и благодари на дарителите

22:44 - 04.12.2022

Асен Василев: Има чести срещи и ясно съгласуване на действията между Борисов и Радев

Според него президентът е основен фактор за провала за Шенген

17:36 - 04.12.2022

Борисов: По-добър от мен няма, България си има Меси в политиката

Очаква се той да бъде кандидатурата на ГЕРБ за прмиер

10:48 - 04.12.2022