Хари Стайлс си обръсна главата. Новата прическа шокира феновете му Снимка: © @helenepambrun

Някои прически на известни личности се превръщат в основна част от визуалната им идентичност. Когато настъпи промяна в тях, особено рязка, феновете им го усещат като промяна в бранда.

Последната знаменитост, която предизвика подобен шок, е музикантът Хари Стайлс.

Носителят на девет награди "Грами" беше забелязан в публиката на скорошен концерт на групата U2 в Лас Вегас. Верните любители на вокалиста ѝ Боно вероятно ще се изненадат от факта, че присъстващите на концерта сякаш обръщат по-голямо внимание на обръснатата глава на Стайлс, отколкото на U2. Поне в социалните мрежи.

Кадри на поп певеца от събитието набират скоростна популярност онлайн. На тях ясно се вижда Стайлс с новата прическа, а и с новото гадже - 29-годишната канадска актриса Тейлър Ръсел. Ръсел и Стайлс официално се срещат от началото на октомври. Преди това музикантът излизаше с модела Емили Ратайковски, а преди нея беше в двугодишна връзка с актрисата и режисьор Оливия Уайлд, с която се запозна покрай филма "Don't Worry Darling".

Макар Хари Стайлс да изглежда в по-небрежен вид, обръснатата му глава в съчетанание с оскъдното му облекло сякаш контрастира с естетиката на турнето му "Love on Tour", подчертава изданието "Variety".

Стайлс придоби популярност като член на бой бандата One Direction. По това време той се отличаваше от останалите членове на групата с къдравата си коса, варираща между средна и дълга дължина. След разпадането на групата през 2015 г., всеки от членовете ѝ (Зейн, Лиъм Пейн, Луи Томлинсън и Найъл Хоран), пое по пътя на соловата кариера, но тази на Стайлс се превърна в най-успешната.

Това не е първият път, в който драстичната смяна на прическата на звездата поражда вълнение сред феновете. През 2016 г. Стайлс отряза дългата си коса, за да я дари на благотворителна кауза, която прави перуки от истинска коса за деца, страдащи от косопад.

Случилото се беше голям удар за верните му почитатели, които изразяваха разочарованието си в Twitter, а хаштагът #RIPHarrysHair (Почивай в мир, косата на Хари - букв. превод) беше най-използваният в продължение на часове.

От тогава насам британецът поддържа по-къса дължина на кичурите си.

Сега мнозина се чудят каква ли може да е причината Хари Стайлс да се сбогува с емблематичната си прическа - дали решението му бележи ново начало в света на шоубизнеса или други мотиви се крият зад обръсването?

Действието му донякъде напомня за постъпка на младия Дейвид Бекъм - друга икона на поп културата. За нея се разказва и в документалния сериал на Netflix "Beckham".

,,Когато Дейвид Бекъм си обръсна главата, честно казано помислих, че член на семейството ми е умрял", разкрива прочутия британски папарак Джеймс Кларк в продукцията.

През 2000 г. британецът се подстигва първи номер, като мнозина смятат, че причината зад това е да ядоса треньора си - сър Алекс Фъргюсън. По това време футболистът вече е известен, а лицето и прическата му се виждат ясно на рекламни плакати на немалко световноизвестни марки.

И макар Бекъм да казва, че не го е направил, за да привлече внимание, то все пак се насочва само и единствено към него.

Подобно на случая с Бекъм, хората ще трябва да свикнат с новия вид на Хари Стайлс. Това на теория би трябвало да стане по-бързо, отколкото израстването на косата му.


Още по темата:

Дейвид Хокни рисува портрет на Хари Стайлс Най-сетне виждаме портрета, който Дейвид Хокни направи на Хари Стайлс

Хари Стайлс, От Шекспир до Хари Стайлс: Винаги ли публиката е замеряла изпълнителите?

Хари Стайлс Love on Tour Продавачът в супермаркет, който днес е фотографът на Хари Стайлс


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Ердоган с важно послание към НАТО, подкрепи Марк Рюте за нов генерален секретар

Нидерландският премиер е сочен за фаворит за поста на Йенс Столтенберг

15:21 - 29.04.2024
Важно днес

Никола Минчев отрича да има нещо общо с казуса с подписите за "Корал"

Прокуратурата призна, че от август 2023 г. се занимава с казуса

14:32 - 29.04.2024
Важно днес

"Политиката може да е брутална". Най-младият първи министър на Шотландия подаде оставка

Хумза Йосаф положи клетва точно преди 13 месеца

14:17 - 29.04.2024
Технологии

Няма ляво, няма дясно - Huwei FreeClip и синия океан от възможности 

Дизайнът не е случаен – този модел попада в нова категория - т.нар. open fit

13:00 - 29.04.2024
Важно днес

Отказва ли се Санчес от премиерския пост след разследването за корупция срещу жена му

Премиерът на Испания обяви своето решение, след като пет дни спря да изпълнява публичните си задължения

12:22 - 29.04.2024
Важно днес

От "Корал" до Пашата: Скандалът с документите на Кирил Петков и взаимните обвинения

Кирил Петков замеси Румен Николов-Пашата в скандала с предполагаемите фалшиви подписи

10:29 - 29.04.2024