Ицо Хазарта за авторите на записите: Държат се с обществото като с рибки Снимка: © Скрийншот, bTV

Разпространените в публичното пространство записи от срещи на политици от "Продължаваме промяната" са били с отлично качество, но разваленото му не е било случайно. Крайната цел на мероприятието е непосредствено преди изборите на 9 юни да се публикува един "отвратителен deepfake".

Това каза в предаването "Лице в Лице" народният представител от ПП-ДБ и кандидат за евродепутат Христо Петров - Ицо Хазарта.

"Ние направихме експертиза (на записите- бел. ред) с помощта на доста сериозни експерти и има доста неща, които се набиват на очи. Вероятно ви е направило впечатление, че те са с много лошо качество. Това никак не е случайно. Целта е през следващите 20 дни публиката да бъде захранвана с такива записи с лошо качество, за да може малко преди изборите да се появи един отвратителен дийп фейк запис, който ще бъде изцяло фалшив, но хората - свикнали вече с лошото качество, ще чуят и него", коментира Петров, като добави саркастично, че "най-доброто предстои".

Думите му са препратка към реплика на съпредседателя на ДПС Делян Пеевски от кулоарите на парламента.

От понеделник вечерта през сайта "Афера" изтекоха три различни файла със записани разговори от срещи на ПП преди предишните парламентарни избори през 2023 г. Сред темите са финансирането на предизборната кампания и търсенето на дарители.

"Това е сценарият, който се подготвя. Те третират българското общество като аквариум с рибки, на които пускат от време на време по нещо да хапнат. Защо не чувам записите на онези другите - на момчетата за мръсни поръчки?", каза Петров.

На въпрос кои са "те", Хазарта отговори, че това са "хората, които от 30 години управляват в сянка".

"Подозирам, че е някой, който упорито отказва вашите покани за интервюта", обърна се той към водещата.

"Къде е този неофициален кеш, за който се говори в записите? На мен много хора са ми казвали, че Кирил и Асен ме използват. Като ме използват, защо имам 14 билборда в цяла България? Моите приятели от фирма "Възраждане" имат по толкова билбордове в един квартал, не град, а квартал, плюс по магистралата", добави Петров.

Депутатът от ПП-ДБ заяви, че се отнася "скептично" към въпроса кои са политическите грешки, които от партията му са допуснали, "защото сякаш преди това всичко е било по мед и масло, но ние сме дошли, една грешка направихме и всичко потъна".

"За две години и половина ние така и не успяхме да обясним за ада, през който преминахме. Аз често съм критикувал Кирил, още в началото може би той трябваше да излезе и да каже: Дами и господа, със 60 депутати аз не просто не мога да бъда цар, аз не мога да сменя дори охраната си", коментира Петров.

Депутатът разказа и за тормоза, на който е бил подложен от "ден едно" от хора, "наричащи себе си журналисти".

"От ден едно на мен ми бяха зачислени няколко души, които вървят с камери в парламента и стоят пред дома ми. Те се наричат журналисти. Имах глуспостта първите седмици да им отговарям. После разбрах, че ако им отговориш нещо, което им трябва, те просто не го пускат. Те открито се присмиват на мен и на моите колеги, защото много добре знаят кой държи истинската власт. Те са негови слуги", каза той.

На въпрос защо ПП-ДБ не са решили да останат в опозиция, вместо да се коалират с ГЕРБ, Петров отговори, че ако не са се били съгласили на подобен тип управление, "отивахме към СССР".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Пуснаха под домашен арест полицая, който счупи челюстта на 19-годишен студент

Полицаят се прибира у дома с проследяваща гривна

18:00 - 19.07.2024
Важно днес

Русия осъди американския журналист Еван Гершкович на 16 г. в колония

Кореспондентът на WSJ е обвинен от руските власти в шпионаж

15:30 - 19.07.2024
Важно днес

ДПС се възмути от изчегъртването на кабинета на Ахмед Доган

Архивът и сървърите са били изнесени от централата на ДПС

15:05 - 19.07.2024