HBO Мax вдига цените за България с 40% Снимка: © Getty Images

От 13 юни 2023 г. цената на директния месечен абонамент за стрийминг платформата HBO Max в България се увеличава с 4 лева на месец - или 40% спрямо сегашната тарифа. С 2 евро тя скача също и в Португалия, а в страните от Скандинавия* и Испания ще се увеличи с 1 евро, съобщават от компанията.

Увеличението ще бъде отразено в следващия цикъл на фактуриране след 13 юли 2023 г. Потребителите ще бъдат уведомени със съобщение на мейл адреса, с който са направили регистрацията си.

Цената на директния месечен абонамент на HBO Маx в България се променя от 4.99 евро (10 лв.) на 6.99 евро (14 лв.)

Вдигането на тарифата е продиктувано от по-високите разходи за създаване на съдържание и разработване на продукти, обясняват от компанията майка Warner Bros. Discovery. Оттам уверяват, че това „ще ни позволи да продължим да инвестираме в качественото съдържание и продуктово изживяване“.

Това е първият път, в който цената на директния месечен абонамент за HBO Max бива увеличена, откакто стартира в България през 2022 г. и другите споменати локации.

Стойността на директния месечен абонамент за HBO Max в България продължава да е по-ниска от стандартните планове на Disney+ и Netflix в страната и в сравнение с тях предлага изцяло локализирано съдържание със субтитри на български език и дублаж на детското съдържание в платформата. За сравнение, стандартният месечен директен абонамент на другите две стрийминг услуги, заплащан от потребители в България, към момента е 7.99 евро (16 лв.).

Въпреки ценовата корекция месечният директен абонамент за HBO Max остава по-евтин, сравнено със стойността на релевантните стандартни планове на Netflix и Disney+ и в останалите пазари, на които се индексира промяна.

Новината за ценовата корекция идва, след като през април стана ясно, че брандът HBO Max остава в историята, а стрийминг платформата ще бъде преименувана само на Max. Промяната влезе в сила през май, но трансформацията ще се разгърне постепенно. А в България тя ще се случи през следващата 2024 г.

Малката кабеларка, която преобрази телевизията и сериалите: HBО си отива, за да влезе MAX


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Училище за русалки: Петя, която превръща приказката в реалност

Въпрос към момичетата: Колко от вас като деца са мечтали да станат русалки? 

18:30 - 28.04.2024