Хекимян каза как ще гласува на балотажа в София - против Григорова Снимка: © Instagram

Провалилият се кандидат-кмет на София Антон Хекимян изрази своята позиция относно това за кого ще гласува на балотажа в София. От публикацията му обаче това така и не става ясно.

В профила си във Facebook Хекимян пише, че София "не е изправена пред никакъв избор" и според него в надпреварата на балотажа липсвал десен кандидат.

"Въпреки това аз ще гласувам не с емоция, а с разум! Крим НЕ е руски и посоката е Европа, не Евразия!", посочва журналистът.

Думите му вероятно са препратка към интервюто от четвъртък на кандидатката на "БСП за България" Ваня Григорова, която отказа да отговаря на въпроси за руския президент Владимир Путин, както и да заеме позиция по въпроса чий е Крим. Първоначално Григорова получи подкрепата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано през седмицата призова своите симпатизанти да гласуват "по съвест" и заяви, че предпочита именно нея за кандидат-кмет. Няколко дни по-късно обаче той се дистанцира от това си твърдение, като обясни, че само се е шегувал, че "София трябва да направи избор между Държавна сигурност и държавна собственост".

Макар Хекимян да заема позиция против Ваня Григорова, той не казва категорично, че ще подкрепи другия кандидат в битката - Васил Терзиев (ПП-ДБ). Единственият друг избор в бюлетината за кмет на София е "не подкрепям никого".

Самият Хекимян казва, че ще гласува "с разум", като впоследствие агитира привържениците си да направят именно това, като да подкрепят кандидатите за районни кметове на ГЕРБ, тъй като според него "там все още има избор на разума".

"21 десни кандидати на ГЕРБ са на втори тур. Доказали са какво могат и ще защитават професионализма през следващите 4 години!", допълва журналистът.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хиляди протестираха в Тел Авив с искане за прекратяване на огъня в Газа

Демонстрантите настояват, че трябва да се направи всичко възможно, за да се върнат у дома отвлечените от групировката заложници.

10:13 - 05.05.2024
Важно днес

Си Дзинпин пътува за Европа. Макрон ще го убеждава да сътрудничи за прекратяване на войната в Украйна

Китайският президент Си Дзинпин започва днес европейската си обиколка, като първата му спирка е Париж.

09:12 - 05.05.2024
Важно днес

Русия обяви Зеленски за международно издирване

Украинският президент се издирва по неуточнено обвинение

18:24 - 04.05.2024
Живот

Мъжете и депресията – защо е толкова трудно да се разпознае

Възможно ли е голяма част от депресиите при мъжете просто да не се разпознават?

16:47 - 04.05.2024