"Хиполенд" дари апаратура на "Пирогов" със средствата от гражданската кампания с играчките Снимка: © Getty Images

Веригата магазини за детски стоки „Хиполенд“ дарява допълнителните приходи от продажбите си в началото на септември на „Пирогов“. Те идват под формата на специализиран педиатричен видеоколоноскоп Olympus PCF-Q180AL на стойност 24 500 лева.

Това обявиха от компанията, като добавиха още, че използват средствата, генерирани от закупилите плюшени играчки в израз на подкрепа и солидарност към фирмата. Тя стана обект на масови проверки от страна на държавата, като една от изтъкваните причини бе участието на служителите ѝ в протестите срещу властта и отвореното писмо на изпълнителния директор Мариан Колев срещу българската полиция.

Акция на НАП и полицията в "Хиполенд" - веригата, която подкрепи протеста

„С новия уред лекарите в „Пирогов“ ще могат по-ефективно да диагностицират и лекуват заболявания на стомашно-чревния тракт при децата. Апаратът ще се използва от отделенията по педиатрия, детска коремна хирургия и хирургия на новороденото. Досега болницата е разполагала единствено с колоноскопи за възрастни, чието използване при деца е рисково, а често и технически невъзможно. Новият уред ще помогне за предотвратяването на рисковете от перфорация и за ефикасно премахване на полипи на дебелото черво, за диагностика и лечение и на деца в кърмаческа възраст, деца с ниска телесна маса или деца, изоставащи във физическото си развитие“, обявиха от „Хиполенд“ във Facebook.

„Закупуването и даряването на модерна апаратура на водещи детски клиники е един от основните стълбове в програмата за корпоративна социална отговорност на „Хиполенд“ в последните 5 години. Освен на МБАЛСМ „Пирогов“, компанията е дарила специализирани медицински апарати за лечение на деца на УМБАЛ „Царица Йоанна - ИСУЛ”, Национална кардиологична болница и на СБАЛ по детски болести „проф. д-р Иван Митев“ в София“, добавиха от веригата за детски стоки.

Още от основаването си през 2005 г. „Хиполенд“ периодично подкрепя деца, нуждаещи се от лечение, домове за изоставени деца, надарени деца, млади спортисти, детски спортни клубове и много други.

„И ще продължим да го правим! Мечтата ни е България да бъде по-добро място за живеене, децата ни да бъдат лекувани качествено и излекувани тук, и да имат щастливо детство!“, обявиха от „Хиполенд“.

В началото на септември Мариан Колев каза, че 14 служители на НАП, Икономическа полиция и "Надзор на пазара" (Държавна агенция за метрологичен и технически надзор) са дошли едновременно в централата на фирмата му. Малко след това се присъединили и от Агенция "Митници". Акция се провела и в обектите на компанията, където приходната агенция установила несъответствия на стойност 9,60 лв.

Сагата "Хиполенд": Проблем за 9,60 лв., министърът бил "ядосан"

Акцията се случи дни след като Колев написа „благодарствено писмо“ към полицай, който едва не заслепил 17-годишния му син със спрей при протестите на 2 септември. Директорът обвини служителя на реда, че е използвал „химическо оръжие“.

Още в деня след проверките в „Хиполенд“ граждани се активизираха и започнаха да купуват продукти от компанията, за да изразят своята подкрепа и да протестират срещу действията на държавните агенции.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Световната асоциация на издателите на новинарски медии подкрепи Mediapool срещу "Лев Инс"

Делото за клевета е отмъстително по своята същност и неоснователно по същество"

18:36 - 29.03.2023

Съдът прие 2 противоположни експертизи за дрогата в кръвта на Семерджиев

Вещите лица не могат да разберат дали и кога той е приемал метамфетамини

17:24 - 29.03.2023

Goldman Sachs: ChatGPT може да удари до 300 млн. работни места по света

Белите якички са по-застрашени от физическите работници, например в строителството и ремонтните дейности

16:30 - 29.03.2023

"Руската следа" във фалшивите заплахи се разми след намесата на Митрофанова

Демерджиев нямал предвид "руската държава", Радев "не може да се каже с категоричност" кой е източник

15:54 - 29.03.2023

Томислав Дончев: Подозрително е Радев да кори партиите, докато е в режим на практическа президентска република

"Мантрата "добрият президент - лошите партии" е опасна в дългосрочен план"

15:34 - 29.03.2023

The White Lotus 3: Пригответе се за ваканция в Тайланд

Третият сезон на сериала има нова дестинация

13:45 - 29.03.2023

Дронове и сделки за милиарди: Бурният подем на отбранителна индустрия на Турция

Повече от 20 години Анкара гради модерен отбранителен сектор, който днес ѝ носи приходи и международно влияние

13:25 - 29.03.2023