"Хиполенд" дари апаратура на "Пирогов" със средствата от гражданската кампания с играчките Снимка: © Getty Images

Веригата магазини за детски стоки „Хиполенд“ дарява допълнителните приходи от продажбите си в началото на септември на „Пирогов“. Те идват под формата на специализиран педиатричен видеоколоноскоп Olympus PCF-Q180AL на стойност 24 500 лева.

Това обявиха от компанията, като добавиха още, че използват средствата, генерирани от закупилите плюшени играчки в израз на подкрепа и солидарност към фирмата. Тя стана обект на масови проверки от страна на държавата, като една от изтъкваните причини бе участието на служителите ѝ в протестите срещу властта и отвореното писмо на изпълнителния директор Мариан Колев срещу българската полиция.

Акция на НАП и полицията в "Хиполенд" - веригата, която подкрепи протеста

„С новия уред лекарите в „Пирогов“ ще могат по-ефективно да диагностицират и лекуват заболявания на стомашно-чревния тракт при децата. Апаратът ще се използва от отделенията по педиатрия, детска коремна хирургия и хирургия на новороденото. Досега болницата е разполагала единствено с колоноскопи за възрастни, чието използване при деца е рисково, а често и технически невъзможно. Новият уред ще помогне за предотвратяването на рисковете от перфорация и за ефикасно премахване на полипи на дебелото черво, за диагностика и лечение и на деца в кърмаческа възраст, деца с ниска телесна маса или деца, изоставащи във физическото си развитие“, обявиха от „Хиполенд“ във Facebook.

„Закупуването и даряването на модерна апаратура на водещи детски клиники е един от основните стълбове в програмата за корпоративна социална отговорност на „Хиполенд“ в последните 5 години. Освен на МБАЛСМ „Пирогов“, компанията е дарила специализирани медицински апарати за лечение на деца на УМБАЛ „Царица Йоанна - ИСУЛ”, Национална кардиологична болница и на СБАЛ по детски болести „проф. д-р Иван Митев“ в София“, добавиха от веригата за детски стоки.

Още от основаването си през 2005 г. „Хиполенд“ периодично подкрепя деца, нуждаещи се от лечение, домове за изоставени деца, надарени деца, млади спортисти, детски спортни клубове и много други.

„И ще продължим да го правим! Мечтата ни е България да бъде по-добро място за живеене, децата ни да бъдат лекувани качествено и излекувани тук, и да имат щастливо детство!“, обявиха от „Хиполенд“.

В началото на септември Мариан Колев каза, че 14 служители на НАП, Икономическа полиция и "Надзор на пазара" (Държавна агенция за метрологичен и технически надзор) са дошли едновременно в централата на фирмата му. Малко след това се присъединили и от Агенция "Митници". Акция се провела и в обектите на компанията, където приходната агенция установила несъответствия на стойност 9,60 лв.

Сагата "Хиполенд": Проблем за 9,60 лв., министърът бил "ядосан"

Акцията се случи дни след като Колев написа „благодарствено писмо“ към полицай, който едва не заслепил 17-годишния му син със спрей при протестите на 2 септември. Директорът обвини служителя на реда, че е използвал „химическо оръжие“.

Още в деня след проверките в „Хиполенд“ граждани се активизираха и започнаха да купуват продукти от компанията, за да изразят своята подкрепа и да протестират срещу действията на държавните агенции.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Терапевтът ви не помага? Опитайте с кон

Конете помагат не само на нас, но и ние на тях

11:00 - 29.03.2024
Политика

"Сватбата на Макрон и Лула": Среща на лидерите на Франция и Бразилия развълнува социалните мрежи

Дружбата на двамата президенти развълнува социалните мрежи

10:10 - 29.03.2024
Важно днес

Борисов: "Мераклии за служебен премиер винаги ще се намерят"

Борисов прехвърли вината за хаоса около назначаването на служебен премиер на ПП-ДБ

09:55 - 29.03.2024
Важно днес

Заместник-омбудсманът Елена Чернева обясни защо е подала оставка

Елена Чернева беше една от 10 личности, сред които президентът Румен Радев има право да избира бъдещ служебен премиер

09:52 - 29.03.2024
Важно днес

Община Марица ще дари средства за транспортирането на загиналите в Германия българи

Общинските съветници са гласували единодушно дарението.

09:12 - 29.03.2024
Бизнес

Алесандро Микеле е новият творчески директор на Valentino

За първи път сред задълженията му ще бъде дизайнът на модни колекции за висшата мода

07:46 - 29.03.2024