Христо Иванов: Пеевски очакваше да се измъкне от "Магнитски", сега се чувства измамен Снимка: © Screenshot

Съпредседателят на ДБ Христо Иванов обвини Делян Пеевски в лъжи след твърденията му за това, че Иванов го молил за подкрепа да "ликвидира ПП и да стане президент".

"Г-н Пеевски няма да спре да ме атакува, понеже съм свидетел на неговите изключително унизителни опити, буквално заставайки на четири крака да се моли на всички хора, които имат нещо общо с Америка, да използват всички връзки да излезе от списъка "Магнитски", каза Иванов пред журналисти в Народното събрание малко след атаката от страна на председателя на ДПС.

Иванов обясни поведението на Пеевски с това, че е гласувал неизгодни за своето влияние в съдебната власт промени в Конституцията, с очакването, че ще бъде освободен от американските санкции.

"Както го предупреждавах, той не излезе от списъка "Магнитски" и няма да излезе от списъка "Магнитски". Поради тази причина той няма да стане премиер на България никога. И ще става все по-неудобен за тези, които го инсталираха в ДПС. Поради тази причина г-н Пеевски ще продължи да ме атакува, защото се чувства употребен и измамен в очакванията си, че ще може да се измъкне от санкциите по "Магнитски", каза още той.

Христо Иванов отрече да е водил разговор за това Делян Пеевски да стане министър-председател в замяна на евентуална подкрепа от ДПС за негова номинация за държавен глава.

"Към президентското място няколко пъти съм имал възможност да се кандидатирам и имам публични свидетелства, че съм отказвал. Никога не ми е минавало през ум да се кандидатирам за подобен пост", беше коментарът му.

Той определи компроматната кампания срещу ПП-ДБ като "предсмъртен писък" от страна на Делян Пеевски, защото "все повече ще става ясно, че с него на врата нито ГЕРБ, нито ДПС ще могат да упражняват властта и да си партнират с европейците".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

НС направи важни крачки към приемане на еврото и взе решение за ускоряване на процеса

Парламентът постави като цел 1 юли 2025 г. за приемане на еврото у нас

17:56 - 26.07.2024
Технологии

Vivacom навлиза ударно в света на гейминга с турнира „Game ON“

Популярни геймъри, техните фенове и специални гост-звезди влизат заедно в епичен сблъсък за награда от 15 000 лева

17:46 - 26.07.2024
Важно днес

Русия арестува бивш зам.-министър на отбраната и го обвини в корупция

Офицерът е един от най-дълго служилите служители в областта на руската отбраната.

17:25 - 26.07.2024
Важно днес

МОН предлага две по-дълги ваканции за учениците

МОН с предложение за ваканциите и неучебните дни през учебната 2024/25 г.

15:28 - 26.07.2024