Хю Грант е злодеят във филм по легендарната игра Dungeons & Dragons Снимка: © Getty Images

Хю Грант - непоправимият романтик от филми като "Четири сватби и едно погребение", "Нотинг Хил" и "Наистина любов" - вече има ново амплоа.

Британският актьор преоткрива себе си чрез роли, в които чарът му се превръща в оръжие, а флиртът е първа стъпка към огромен скандал, вместо към щастливия край на приказката.

Изненадващо или не, да играе злодей му отива перфектно.

Вече се уверихме в това, когато Грант изигра бившия британски политик Джеръми Торп в "A Very English Scandal" на BBC през 2018, а още по-силна беше ролята му в "The Undoing" по HBO като "идеалният" съпруг, обвинен в убийството на любовницата си.

Най-новият му проект отново ще му даде възможност да прояви таланта си в "тъмната" му страна - при това във фантастичния магически свят на популярната ролева игра "Dungeons & Dragons".

60-годишният актьор ще изиграе злодея в новата филмова адаптация на Paramount и eOne.

В главната роля на продукцията е привлечена София Лилис, известна с ролите си в двете части на "It" от 2017-2019 и от сериала "Sharp Objects" в по-младата версия на героинята на Ейми Адамс.

Кастингът на бъдещия филм по "Dungeons & Dragons" е допълнен от Крис Пайн, Мишел Родригес, Джъстис Смит и Реге-Жан Пейдж, който направи пробива си със сериала Bridgerton на Netflix.

Играта смесва реалността на хората с тази на орки, елфи и други фантастични същества, като създава сюжети около битки, търсене на съкровища, предизвикателства, интриги, спасителни мисии и др. "Dungeons & Dragons" е вдъхновение за множество фентъзи писатели и автори на видеоигри. През 2000 г. беше създаден първят игрален филм по мотиви на играта, като в него беше привлечен още един великолепен британски актьор - Джеръми Айрънс.

До момента се знае само, че антигероят на Хю Грант се нарича Фордж Флечър, а София Лилис ще влезе в образа на младата Дорик. Повече детайли от сюжета все още не са публикувани. Очаква се продукцията да стигне до киносалоните през март 2022 г.

Преди това очакваме да видим Грант в шпионския трилър "Five Eyes" с Обри Плаза, Джейсън Стейтъм и Джош Хартнет.


"Отмяната" по HBO - задължително да се гледа! "Отмяната" по HBO - задължително да се гледа!

Срещата на Хю Грант с Covid-19: "Сякаш Харви Уайнстийн беше седнал на гърдите ми" Срещата на Хю Грант с Covid-19: "Сякаш Харви Уайнстийн беше седнал на гърдите ми"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

МВР отчете 10 срещи на Бойко Рашков с обвинените в контрабанда баща и син

Новият шеф на "Митниците" питат депутатите как очакват обикновен митничар да е "юнак" срещу каналджиите

16:00 - 18.04.2024
Бизнес

Ръст на измамите с фалшиви обяви за работа, сочи доклад на Revolut за сигурността на потребителите

Най-разпространени остават класическите измами с карта

15:40 - 18.04.2024
Европейски дневници

Бургас посреща роуд шоуто на подкаста "Европеец"

Епизод 2: Бургас - проследете събитието на живо

13:01 - 18.04.2024
Живот

Модните тайни на Gen Z

Новата кампания на Fashion Days е посветена на The Gatekeepers

11:43 - 18.04.2024