Срещата на Хю Грант с Covid-19: "Сякаш Харви Уайнстийн беше седнал на гърдите ми"

Звездата на британското кино Хю Грант може да изиграе всичко - от джентълмен до злодей - но ролята, в която никога досега не си го бяхме представяли, е съвсем реална.

60-годишният актьор е баща на пет деца, а три от тях живеят заедно с него и съпругата му в периода на поредния локдаун във Великобритания: "В един момент осъзнах, че оставам да си играя с Барбитата на дъщерите ми дори след като те заспят".

Животът в Лондон под блокада е сюрреалистичен, разказва Хю Грант в шоуто на Стивън Колбер - "без ресторанти, без барове, с магазини само за основни стоки - само че всеки търговец вече смята, че стоките му са от жизненоважно значение и затова цветарските магазини са отворени...".

Оказва се, че Хю Грант е един от първите хора на Острова, които преживяват Covid-19 още в края на февруари.

"Направих си тест за антитела само преди един месец и все още ги имам. Знам, че е Covid-19. А и беше ясно. Всичко започна с един много странен синдром - започнах постоянно да се обливам в пот. Сякаш бях обгърнат с пончо от пот. Смущаващо беше. После започнах да чувствам очните си ябълки така, сякаш бяха три размера по-големи от нормалното. Имах усещането, че някакъв огромен човек е седнал върху гърдите ми. Някой като Харви Уайнстийн, например. Не знаех какво се случва", разказва той.

"В един момент бях излязъл на улицата и установих, че не усещам никаква миризма. Започнах да изпадам в паника. Тъкмо в този момент хората вече говореха, че това е симптом на Covid-19. Опитвах се да усетя мириса на цветя - нищо. В отчаянието си започнах да вдишвам мириса на кофи за боклук. Човек е готов да подуши дори мишниците на непознатите, само и само да усети някаква миризма. В крайна сметка се прибрах у дома, пръснах директно пред лицето си Chanel No.5 на съпругата ми - отново не можех да почувствам нищо. Освен че се ослепих...", шегува се Грант.

Найджъл Фараж се завърна и вече има нов враг - мерките срещу Covid-19

"Ето затова цветарските магазини са жизненоважни в момента. Те са като тестови център - влизаш вътре, взимаш букет рози и ако не усетиш миризма, можеш да се запътиш директно към болницата", репликира Стивън Колбер.

Последната роля на Хю Грант е в страхотния нов сериал на HBO "The Undoing" с Никол Кидман.

Героят му е противоречив и сложен образ, но Грант е готов да го защити. Актьорът получава възможност да наблюдава реакциите на група зрители, които гледат епизодите за първи път и особено се забавлява с коментарите им при сцените на изневяра, след които героят му се връща у дома при съпругата си (в ролята: Никол Кидман).

"Отмяната" по HBO - задължително да се гледа!

Но не публиката е това, което най-много плаши Хю Грант, а собствената му колебливост. По време на снимачния процес на Notting Hill през 1999 г. актьорът за първи път развива сценична треска "от нищото".

"Изведнъж започнах да се притеснявам, не можех да запомня репликите си. Затова живея в страх от страха. Но вече съм по-добре", казва той.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Пак отложиха делото за мярката на бившата шефка на "Митниците" Петя Банкова и Стефан Димитров

Последното заседание също беше отложено, след като защитничката на Банкова - Аделина Натина, не се яви в съда заради болест.

11:03 - 16.04.2024
Важно днес

Гори историческата сграда на фондовата борса в Копенхаген

Това се случва ден след 5-годишнината от пожара в Нотр Дам

10:38 - 16.04.2024
Живот

Цветелина Цекова за силата да сътвориш смисъл от болката

Когато си тръгва от насилието, взима част от него със себе си и благодарение на таланта и вътрешната си сила, го превръща в оръжие срещу самото него.

09:59 - 16.04.2024