И вторият задържан при акцията в "Митници" е откаран в болница Снимка: © Screenshot

Новината е обновена на 13 април 2024 г. в 17:47


Задържаният за контрабанда при акцията в агенция "Митници" Стефан Димитров е откаран в болница. Това съобщава Nova, като се позовава на свои източници.

Димитров е откаран в спешното отделение на столичната УМБАЛ "Света Анна" и са му направени изследвания. Той се е оплакал от проблеми в крайниците, главоболие и световъртеж, предава БНТ. Направени са му кръвни изследвания, лумбална пункция и скенер на глава.

Проведена е и консултация с невролог и е преценено, че мъжът няма нужда от хоспитализация.

Миналата събота неговият баща - Марин Димитров, също беше откаран по спешност в "Пирогов". Детайли около неговото здраве така и не бяха разкрити, но заради това Димитров-баща не се яви пред съда.

Двамата бяха задържани преди седмица заедно с директорката на агенция "Митници" Петя Банкова. Срещу нея има повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група. Предполагаемото престъпление, за което прокуратурата я разследва, е "търговия с влияние, контрабанда и подкупи".

В четвъртък Стефан Димитров и Банкова обжалваха ареста си, но заседанието беше отложено, след като защитничката на Банкова не се яви в съда заради болест.

Операцията в агенция "Митници" от средата на миналата седмица е по сигнал на ДАНС и е първата на новата антикорупционна комисия. По тяхна информация Банкова е свързана със сочения за контрабадист Николай Николов-Паскал, който все още се издирва.

Всички пътища водят към "Капитан Андреево"

Отложиха делото за ареста на Петя Банкова и Стефан Димитров


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Нацистко парти в скъп курортен бар шокира Германия

"Германия на германците. Чужденците - вън" и хитлеристки поздрави провокираха разследване на службите за сигурност

17:36 - 24.05.2024