IAB България вече има ново ръководство, Милена Мишинева е избрана за председател

IAB България - най-голямото сдружение на медии, агенции и компании, отговорни за дигиталния бизнес в страната – избра нов Управителен съвет. В него влизат 9 експерти с двугодишен мандат плюс изпълнителният директор Надя Гогова.

За председател на организацията е избрана Милена Мишинева, която е CDO и продуктов стратегически директтор за Югоизточна Европа в dentsu International. Зам.-председател ще е Христо Христов - изпълнителен директор на „Дарик радио“.

Милена Мишинева e професионалист в медийния маркетинг с над 10 години опит в дигиталния бранш. Част е от dentsu България от 2012 г. Започва като старши специалист по дигитални медии, за да стане бизнес директор на програматик-звеното на компанията три години по-късно и реално да създаде рамката, върху която се гради днес автоматичното закупуване на дигитални медии на българския пазар.

От 2018 г. Милена Мишинева поема позицията Chief Data Officer, отговорен за стратегическото развитие, иновациите и интеграцията на data-активите на dentsu в България във всички сфери на развой на компанията - от продукти до бизнес платформи и инфраструктура, насочени към крайните клиенти.

От 2021 г. тя става Chief Data Officer на dentsu за целия югоизточен регион на Европа, който освен България обхваща още Румъния, Хърватия и 7 балкански пазара.

Милена Мишинева поема ролята на председател на IAB България от Николай Бойков, чийто мандат бе фокусиран върху отварянето на сдружението към партньорства с други браншови организации, надграждането на проекта за нова метрика на пазара и изготвяне на стратегията за визия и растеж на IAB.

„Изключително съм щастлива, че поемам мандата именно от Николай Бойков, защото благодарение на неговите усилия изминалата година бе много успешна за IAB в няколко посоки. За мен е много важна и отговорна задача, заедно с колегите в УС да гарантираме приемственост и да надградим постигнатите резултати. С избирането на новите членове всяка година ние винаги се стремим да приобщаваме ключови експерти от различни сектори, като си поставяме за цел да работим много усилено в посока обединяване на дигиталната индустрия в България“, заяви Мишинева.

В новия управителен съвет са още Добринка Стойкова (guts & brain DDB), Ангел Искрев (proof.), Сибина Григорова (Публитикс Медиа ЕООД), Зоя Василева (БТВ Медиа Груп), Дора Стрезова-Николова (Кока Кола България), Илияна Захариева (А1 България), Димитър Денев (Банка ДСК).

"Основните задачи пред IAB България през последните 12 години продължават да бъдат спазването и популяризирането на световните IAB стандарти в областта на онлайн рекламата, увеличаването на интерактивния маркетинг, базиран на данни и проучвания, увеличаването на дела на рекламни инвестиции в българските медии, както и провеждането на различни образователни инициативи, с които се повишават компетенциите на кадрите в дигиталния маркетинг", съобщават от IAB.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Флоренция забрани нови апартаменти за Airbnb в центъра на града

Местните власти се опитват да освободят повече жилища за местните жители в града

18:00 - 03.10.2023

Прегръдка между две лекоатлетки се оказа обект на цензура в Китай

Снимка с две спортистки беше цензурирана, но не заради трогателния момент на жените - а заради номерата върху техните екипи

17:04 - 03.10.2023

Бертран Бонело показва какво се случва, когато научната фантастика срещне любовта

Срещаме се с френския режисьор, за да разберем повече за любопитната комбинация от мелодрама и научна фантастика

16:24 - 03.10.2023

"Щурм Z": Наказателните отряди за пияни и неизпълнителни руски войници

Малцина от изпратените в "Щурм Z" оцеляват на бойното поле

16:01 - 03.10.2023

Св. Синод не може да отвори руската църква в София, защото няма правомощията

Св. Синод изразява "надежда", че руската църква в София може да бъде отново отворена.

15:24 - 03.10.2023

Трима учени взеха Нобеловата награда за физика за откритие в света на електроните

"Вече можем да отворим вратата към света на електроните"

15:07 - 03.10.2023

Бившият директор на Abercrombie & Fitch е обвинен в сексуална експлоатация на мъже

След разкрития на Би Би Си, Abercrombie & Fitch започва разследване. на

14:51 - 03.10.2023