IAB България - най-голямото сдружение на медии, агенции и компании, отговорни за дигиталния бизнес в страната – избра нов Управителен съвет. В него влизат 9 експерти с двугодишен мандат плюс изпълнителният директор Надя Гогова.

За председател на организацията е избрана Милена Мишинева, която е CDO и продуктов стратегически директтор за Югоизточна Европа в dentsu International. Зам.-председател ще е Христо Христов - изпълнителен директор на „Дарик радио“.

Милена Мишинева e професионалист в медийния маркетинг с над 10 години опит в дигиталния бранш. Част е от dentsu България от 2012 г. Започва като старши специалист по дигитални медии, за да стане бизнес директор на програматик-звеното на компанията три години по-късно и реално да създаде рамката, върху която се гради днес автоматичното закупуване на дигитални медии на българския пазар.

От 2018 г. Милена Мишинева поема позицията Chief Data Officer, отговорен за стратегическото развитие, иновациите и интеграцията на data-активите на dentsu в България във всички сфери на развой на компанията -  от продукти до бизнес платформи и инфраструктура, насочени към крайните клиенти. 

От 2021 г. тя става Chief Data Officer на dentsu за целия югоизточен регион на Европа, който освен България обхваща още Румъния, Хърватия и 7 балкански пазара.

Милена Мишинева поема ролята на председател на IAB България от Николай Бойков, чийто мандат бе фокусиран върху отварянето на сдружението към партньорства с други браншови организации, надграждането на проекта за нова метрика на пазара и изготвяне на стратегията за визия и растеж на IAB.

„Изключително съм щастлива, че поемам мандата именно от Николай Бойков, защото благодарение на неговите усилия изминалата година бе много успешна за IAB в няколко посоки. За мен е много важна и отговорна задача, заедно с колегите в УС да гарантираме приемственост и да надградим постигнатите резултати. С избирането на новите членове всяка година ние винаги се стремим да приобщаваме ключови експерти от различни сектори, като си поставяме за цел да работим много усилено в посока обединяване на дигиталната индустрия в България“, заяви Мишинева.

В новия управителен съвет са още Добринка Стойкова (guts & brain DDB), Ангел Искрев (proof.), Сибина Григорова (Публитикс Медиа ЕООД), Зоя Василева (БТВ Медиа Груп), Дора Стрезова-Николова (Кока Кола България), Илияна Захариева (А1 България), Димитър Денев (Банка ДСК).

"Основните задачи пред IAB България през последните 12 години продължават да бъдат спазването и  популяризирането на световните IAB стандарти в областта на онлайн рекламата, увеличаването на интерактивния маркетинг, базиран на данни и проучвания, увеличаването на дела на рекламни инвестиции в българските медии, както и провеждането на различни образователни инициативи, с които се повишават компетенциите на кадрите в дигиталния маркетинг", съобщават от IAB.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Techem инвестира 2 млн. лв. в нова смарт система за отчитане

360 сгради в София и над 500 сгради в Пловдив и Плевен ще бъдат оборудвани с новите четци

МЗ потвърди: Наличието на антитела не е достатъчно за издаване на зелен сертификат

ECDC са потвърдили решението си от май и ЕК не обмисля да променя сертификата

Хърватското чудо на Мате Римац: От старото BMW в гаража на баща си до върха на Bugatti

Дете на емигранти от Югославия, днес Римац стои начело на една от най-важните компании за електромобили

Кръщават улица в София на името на Боян Петров

Тя се намира в "Манастирски ливади - Изток"

"Японските Меган и Хари": Принцеса Мако се омъжи за човек от народа и се отказа от кралския си статут

Японците протестират срещу съпруга ѝ и я доведоха до депресивно състояние

КС по делото за статута на транссексуалните хора: В конституцията полът е само биологичен

Могат ли транссексуалните хора да сменят пола в личните си документи?