Идрис Елба се завръща като Luther - този път с филм по Netflix

Един от най-интригуващите детективи Джон Лутър скоро отново ще бъде на екран - главният герой на Идрис Елба от едноименния сериал Luther се завръща, но не с нов сезон, а с пълнометражен филм за Netflix.

Елба играеше в образа на Лутър от 2013 до 2019 г., когато сериалът се продуцираше от BBC, и заслужи световна популярност благодарение на отличния сюжет.

В главните роли на Luther: The Fallen Sun ще влязат още Синтия Ериво и Анди Съркис.

Неговият герой беше гениален полицейски следовател с тежък личен живот. Отдаден на работата си до деструктивна степен, той се опитваше да разкрива серийни убийства, като "влезе в главата" на извършителите им - без да спира дори когато прекрачва границите на закона.

Методите, характерът и вътрешните му демони често го поставяха в толкова остри конфликтни ситуации, че за някои в полицията Лутър беше по-скоро проблем, отколкото решение.

В края на последния сезон от сериала детективът стигна до най-ниската си точка - той беше арестуван и изпратен в затвор.

Новият филм започва именно оттук - героят на Елба "обмисля какво ще прави с живота си" след излизането на свобода.

Актьорът казва, че непрестанният интерес на феновете към историята на Джон Лутър е една от причините да се стигне до създаването на филма, който се очаква през март 2023 г. в Netflix.

Все пак създателите му смятат, че не е нужно зрителите да изгледат петте по-стари сезона, за да влязат в крак с историята.

"В известен смисъл това е продължение на сюжета - т.е. ако си пуснете епизодите от Сезон 1 досега, ще видите, че историята е последователна. Но тъй като филмът ще има много по-голяма платформа, решихме, че е важно да направим така, че той да има свой собствен разказ за хората, които гледат за първи път", казва режисьорът на последния сезон на оригиналния сериал Джейми Пейн.

Затворът е променил Лутър, а на повърхността излизат най-първичните му страхове. Това, което го вкарва отново в играта, е споменът за стар случай, който той така и не успява да разреши докрай.

"А Джон просто не може да не се намеси", казва Пейн.

Идрис Елба: От "Наркомрежа" до залозите за Бонд


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Олексий Резников: Украйна няма да насочва американски оръжия към руска територия

Ракетите ще се насочват към окупирана от Русия украинска територия

16:37 - 17.02.2023

Над 200 души са загинали в две мощни земетресения в Турция и Сирия

Стотици сгради са разрушени, спасителите издирват затрупаните хора

06:39 - 06.02.2023

Нафтали Бенет: Путин ме увери, че няма да убие Зеленски

Бившият израелски премиер разказва за срещата с руския президент

18:38 - 05.02.2023

Трима от задържаните българи на границата с РСМ получиха забрана да влизат в страната за 3 г.

Те са получили и глоба от по 300 евро, сред тях е бил депутат от "Възраждане"

14:41 - 05.02.2023