ИКЕА отчете ръст в продажбите на дребно в България. До края на годината отваря магазин и във Велико Търново Снимка: © ИКЕА

ИКЕА отбеляза 80-годишен юбилей.

Шведската компания отблеляза годишнината под мотото „Ние, хората, сме творци“ в nOva art space и представи идеята за хората като създатели на нови пространства, мечти, истории и безкрайни възможности,.

ИКЕА Юбилей 80 годиниКомпанията влиза на българския пазар през 2011 г. и не спира да бележи успехи в стремежа към по-добър живот у дома.

Продажбите на ИКЕА продължават да растат и така за 2023 година те достигат 153,3 млн. лв. спрямо 125,9 млн. лв. за 2022 г. Това включва продажби на продукти, храни и услуги.

В сравнение с предходната година, продажбите на дребно са нараснали с 22%.

Управителят на ИКЕА България, Никос Ифантидис казва, че фокусът на компанията винаги е насочен към хората.

Никос Ифантидис, управител на ИКЕА България„Успехът на ИКЕА никога не би бил възможен без нейните клиенти, сътрудници и доверени партньори. Нашият фокус винаги е бил насочен към хората. За нас е важно да се вслушваме и чуваме пулса на нашите клиенти, за да вървим напред и развиваме ИКЕА в България", допълва Ифантидис,.

Основен приоритет на компанията е да създаде отлично клиентско преживяване с ИКЕА и редица инициативи допринасят за това.

Сред тях са мобилното приложение 2-в-1 за удобно пазаруване онлайн и в магазина; пилотният проект за безплатна доставка чрез мобилни хъбове; разширяването на броя каси на самообслужване; въвеждането на най-новия и интелигентен начин за чат с технология Chat GPT и други.

По пътя на реализиране на целите на компанията за устойчиво развитие е въвеждане на доставки от магазин София със 100% електрически автомобили и нулеви CO2 емисии в столицата.

Предстои и разширяване на магазинната мрежа с нов обект във Велико Търново до края на годината.

Специален акцент по време на празника бе лимитираната колекция Nytillverkad, с която ИКЕА празнува дизайнерското си наследство.

Тя включва част от любимите на милиони хора емблематични продукти, но с нов, свеж и пъстър почерк.

Любопитството към живота, нуждите и мечтите на хората у дома винаги е било пътеводител за ИКЕА", казва Ада Янескис, мениджър "Комуникации " за ИКЕА България, Гърция и Кипър.

Ада Янескис ИКЕА "Вече 80 годни брандът притежава едно огромно наследство - иновации, емблематични продукти, решения и ангажименти към хората и планетата. Най-добрият начин да почитаме това наследство е като постоянно се опитваме да правим нещата по-добре. Защото ние, хората, сме създатели на истории и бъдеще“, допълва още тя.

Компанията продължава да развива своята експертиза в устойчивите и функционални решения за дома и остава вярна на своя ангажимент да създава продуктите си така, че те да заемат специално място в домовете на милиони хора по света.

ИКЕА бюро Alex Back to School с ИКЕА: Минимум драма, максимум организация


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

ЦСКА отново победи "Левски"

18:29 - 27.04.2024
Важно днес

Шествия на агитките на "Левски" и ЦСКА ще затруднят движението в София

Очаква се кръстовището на Орлов мост да бъде затворено за кратко около 15:15 - 16:00 ч.

12:33 - 27.04.2024
Важно днес

Русия атакува украинската енергетика в три области

Ударени са четири топлоелектрически централи

11:06 - 27.04.2024
GEN Z дневници

Vol. 19: Кой изобщо слуша Тейлър Суифт, гълъб в парламента, сбогом "Ема Стоун"

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z поколението в "Булевард България"?

10:22 - 27.04.2024