Илон Мъск беше освиркван 10 минути при поява на сцената с комика Дейв Шапел Снимка: © getty images

10 минути освирквания за най-богатия (доскоро) човек в света - Илон Мъск със сигурност не е очаквал толкова отрицателна реакция, когато се е съгласил да гостува в стендъп шоуто на комика Дейв Шапел.

Залата в Сан Франциско, пълна с 18 000 зрители, реагира със смесени чувства при появата на Мъск.

Освиркванията продължават с минути, като стават все по-шумни, докато Шапел се опитва няколко пъти да успокои обстановката.

"Май в публиката има доста хора, които си уволнил", коментира той по адрес на Мъск, който съкрати наполовина персонала в Twitter и остави 3700 души без работа.

Всеки опит на госта да вземе думата е пресрещан с освирквания.

В един момет той пита "Дейв, какво трябва да кажа?", а комикът реагира с думите "Не казвай нищо, само ще развалиш момента. Чуваш ли този звук, Илон? Това е звукът на предстоящите граждански размирици".

Шоуто все пак продължава, а Шапел убеждава Мъск да изкрещи в микрофона "I'm rich, bitch", като този път сирени заглушават реакцията на хората в залата.

Фразата е известна от старото скеч-шоу на Шапел, но получава съвсем различен контекст, изречена от човека с над 180 млрд. долара богатство.

По-късно Мъск публикува и изтри туит, в който твърди, че 90% от зрителите са му ръкопляскали, а недоволните са били само 10 на сто от присъстващите - въпреки че свидетели на сцената коментират, че огромното мнозинство от посетителите са го освирквали, а самият той се е "вкочанил" от негативната реакция.

И Шапел, и Мъск не се хора, които пестят провокативни коментари от политическа коректност - досега обаче собственикът на Twitter предпочиташе да го прави само онлайн.

  • Шапел едва не беше свален от Netflix, след като провокира война с LGBT-общността и обяви: "В САЩ може да застреляш н***р, но само да си посмял да нараниш чувствата на хомосексуален човек".

Мъск, от своя страна, влиза от скандал в скандал заради неспособността си да вкара Twitter в нов режим на управление и модерация, който му коства огромни загуби от рекламодатели и медиен шум.

През уикенда той едновременно атакува транссексуалните хора и се присъедини към QAnon-конспирациите срещу д-р Антъни Фаучи, доайен и главен специалист по заразни болести на САЩ, който беше основен съветник на Тръмп и Байдън за Covid-мерките.

Мъск се подигра с тенденцията за изрично отбелязване на местоименията на потребителите в Twitter, които са с алтернативна сексуалност - "Тя/Неин", "Той/Негов" или дори "Те/Техен" при хората, които се самоопределят като "небинарни".

"Моите местоимения са Разследвайте/Фаучи", написа милиардерът в платформата, която придоби за 44 млрд. долара. Малко след това обвърза атаката си срещу инфекциониста с т.нар. "досиета Twitter", в които смята да разкрие случаи на натиск за сваляне на публикации в последните години.

Без да дава повече обяснения - той обяви, че бустерната му ваксина срещу Covid-19 го е "повалила за няколко дни", и се е почувствал "много по-зле", отколкото при по-ранното си боледуване от вирусната инфекция.

Туитът му е харесан от над 1 млн. потребители и е споделен с над 200 000 ретуита. Публикацията му обаче доведе до твърда ответна реакция в Белия дом в защита на Антъни Фаучи и многобройни гневни коментари от потребители на социалната мрежа.

Мъск се появи в шоуто на Шапел само няколко часа по-късно - и то пред зрители от един от най-прогресивните и про-Демократични градове в Съединените щати.

Шапел явно си даваше сметка, че появата с Мъск в Сан Франциско не е била най-добрата идея, като накрая пожелава "мир и радост от усещането за свобода" на публиката си.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Бонуси от $75 хил. за всяко родено дете. Как Южна Корея се бори с демографската криза

Компании обещават хиляди долари бонуси за тези свои служители, които решат да станат родители

17:22 - 28.03.2024
Важно днес

Хванаха дипломатическа кола с мигранти на "Капитан Андреево"

По информация на телевизията зад волана на автомобила е бил виетнамски гражданин с дипломатически имунитет.

17:06 - 28.03.2024
Важно днес

Нова предизборна рокада в Митниците: Павел Манченко поема столичната служба

Герой от записите "Ало, Ваньо" ще управлява Митници София

16:30 - 28.03.2024
Важно днес

Независими журналисти бяха арестувани и тормозени в Русия

Една от тях е отразявала съдебните дела срещу Алексей Навални

14:06 - 28.03.2024