Мъск плати сметка за 4000 пая, след като Tesla отказа поръчката в последния момент Снимка: © Getty Images / The Giving Pies

Илон Мъск е платил сметка за 4000 мини пайове, след като Tesla e отменила поръчката си за сладкишите в последния момент.

Калифорнийската пекарна Giving Pies е щяла да загуби 2000 долара от изразходвани продукти заради внезапния отказ на Tesla да плати за поръчаната доставка, разказва BBC.

Собственичката на малкия бизнес се обръща към социалните медии, за да се оплаче. Случаят стига до Илон Мъск, който впоследствие се съгласява лично да плати сметката.

"Когато управляваш голяма корпорация, 2000 долара са като джобни пари - едно нищо. Но за нас това е голяма сума", казва Воаханги Расетаринера, която притежава пекарната в Сан Хосе.

Мъск дори е накарал Tesla да направи нова поръчка за сладки, но пекарната е казала, че вече е твърде заета, за да я поеме.

След популяризирането на случая мнозина други доброжелатели са решили да я подкрепят.

Още преди Мъск да обърне внимание на инцидента, пред пекарната са започнали да се струпват опашки от клиенти. Дори кметът на Сан Хосе е отишъл, за да опита пайовете на Giving Pies.

Щастливата развръзка идва след поредица от кошмарни проблеми за екипа на пекарната.

На 21 февруари собственичката разказва цялата история, като не крие болката и разочарованието си.

Седмица по-рано служителка на Tesla на име Лора е потърсила Giving Pies с въпрос дали пекарната може да изпълни поръчка за 2000 мини пая в рамките на около седмица.

Воаханги Расетаринера потвърждава, че ще се справи, предоставя мостри и получава официално одобрение. Фактурираната сума така и не се появява по сметката ѝ.

Вместо това Лора от Tesla се обажда с нова поръчка - още 2000 мини пая, които да бъдат опаковани в картонени кутии - и заявява, че цената няма да е проблем.

Въпреки късното предизвестие, екипът на Giving Pies се съгласява и се заема за работа. За да се справи в кратките срокове - пекарната дори отказва други запитвания за поръчки на едро.

В последния работен ден от седмицата обаче става ясно, че Tesla не са превели нито първата сума за 2000 пая, нито втората сума за допълнителната поръчка. А служителката не вдига телефона си.

"След няколко минути надеждите ми бяха съкрушени, след като получих SMS от Лора - в него тя безгрижно ме информира, че има промяна в плана и Tesla вече няма нужда от поръчката. Този рязък обрат ме хвърли в потрес, след като осъзнах какво ще е отражението върху моята малка фирма", пише собственичката в своя профил във Facebook.

Историята бързо се разпространява онлайн, като стига и до новинарските емисии на местните телевизии.

Мъск сподели в публикация в X (Twitter), че току-що е разбрал за отменената поръчка.

Ще оправя нещата с пекарната. Хората винаги трябва да могат да разчитат, че Tesla ще даде най-доброто от себе си“, написа Мъск.

Собственичката Расетаринера също така обясни защо новата молба на Tesla - за още 3600 мини пайове - е прекалено голяма, за да я поеме.

„За съжаление, не мога да организирам тяхното кетъринг събитие, защото с целия бизнес, който (вече) имаме, ние изчерпахме запасите си“, каза тя.

Кметът на Сан Хосе Мат Мейхън, който вижда опашките, простиращи се „на няколко улици", сподели собствена публикация в X:

„Вдъхновяващо е да видим как нашата общност се обединява, за да подкрепи Воаханги Расетаринера и нейния малък бизнес. Отбийте се при The Giving Pies следващия път когато търсите вкусен десерт и помогнете на един невероятен местен предприемач."

Кметът Мейхън благодари и на Мъск, че е постъпил правилно, като все пак е възстановил загубите на жената.

Илон Мъск The Wall Street Journal: Мъск употребява наркотици и това може да е проблем за бизнеса му


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Бритни Спиърс ще плати милиони на баща си, за да сложи край на делото за попечителство

Звездата твърди, че не е получила "справедливост" в съдебния процес

18:31 - 29.04.2024
Текстове от партньори

Много повече общуване в чужбина с A1 Roaming Revolution

17:59 - 29.04.2024
Европейски дневници

ЕС се готви да разследва Facebook и Instagram, включително за прокремълска пропаганда

ЕС ще проверява работата на Meta с руската дезинформация в социалните ѝ мрежи

17:23 - 29.04.2024
Важно днес

Ердоган с важно послание към НАТО, подкрепи Марк Рюте за генерален секретар

Нидерландският премиер е сочен за фаворит за поста на Йенс Столтенберг

15:21 - 29.04.2024
Важно днес

Никола Минчев отрича да има нещо общо с казуса с подписите за "Корал"

Прокуратурата призна, че от август 2023 г. се занимава с казуса

14:32 - 29.04.2024
Важно днес

"Политиката може да е брутална". Най-младият първи министър на Шотландия подаде оставка

Хумза Йосаф положи клетва точно преди 13 месеца

14:17 - 29.04.2024
Технологии

Няма ляво, няма дясно - Huwei FreeClip и синия океан от възможности 

Дизайнът не е случаен – този модел попада в нова категория - т.нар. open fit

13:00 - 29.04.2024