Снимка: © Булевард България

"Има такъв народ" даде сигнал, че ще промени начина на обявяване на новия си проектокабинет, като този път ще представи имената на бъдещите си министри в разговори с партиите, от които очаква подкрепа. 

Това става ясно от изявление на Ивайло Вълчев - депутат от ПГ на ИТН и сценарист в ТВ 7/8 - ден преди свикването на 46 Народно събрание. 

"Нещата, които трябва да се обявяват в парламента, ще ги обявяваме в парламента. Нещата, които трябва да бъдат обявени в разговор с другите парламентарни групи, ще ги научат първо те в разговор с тях, така, както изисква тази професионална диалогичност. Няма да използвам фразата, че сме си направили необходимите изводи, но всяка информация, която трябва да бъде комуникирана с останалите, ще бъде комуникирана там, където ѝ е мястото и там, където първо заинтересованите ще я чуят. Мисля, че в последните дни показахме с всичките си думи и действия, че абсолютно осъзнаваме това, което лежи на нашите плещи", казва той, цитиран от БНР. 

Вълчев отказва да потвърди или отрече дали Ива Митева ще бъде номинирана за председател на парламента. 

"Вие бяхте несъгласни с тона, които зададохме. Затова сега ние ще комуникираме по начина, който е изискуем в случая и ще комуникираме наистина първо с хората, които първи трябва да научат", казва той. 

Първото заседание на 46 Народно събрание отново ще бъде открито от Мика Зайкова (ИТН) като най-възрастен член на парламента. Зайкова се обяви в подкрепа на номинацията на Ива Митева за председател, като я определи като "великолепен юрист". 

Кои са депутатите в 46-ото Народно събрание (списък по райони)


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Ивайло Христов: Ще има български филм с "Оскар", когато има пари

Режисьорът на "Страх" определи като "буря в чаша вода" критиките на Теодор Ушев към избора на българското предложение за наградите

2,4 млрд. лв. от Плана за възстановяване са само за въглищните региони

Перник, Стара Загора и Кюстендил ще получат целева подкрепа

Весела Казакова, Мина Милева и "наказателният вот" срещу филмите им в България

"Това е наказание срещу успеха на всички, които светът призна - и то западният свят"

Изследване от Швеция: Covid-19 засяга по-малко хора, ако близките им са ваксинирани

Ваксините играят ключова роля не само за индивидуалната, но и за колективната защита във високорискова среда

Вирусолозите предлагат по-строги мерки: "Ние сме в извънредна ситуация"

"Излизането от тази вълна зависи от нашето разумно поведение като общество"