"Ингилиз груп" - създателите на обувки за Game of Thrones - първият енергийно независим производител на мода в България

Българската компания "Ингилиз груп", водеща в производството на луксозни обувки, ще премине към изцяло зелени енергийни източници във фабриката си в гр. Пещера.

До края на годината компанията ще постигне пълна енергийна независимост и устойчивост на производството, като се очаква да спестява по 486 тона CO2 емисии годишно с помощта на покривни фотоволтаични инсталации.

"Ингилиз груп" е създадена преди повече от 20 г. като семейна фирма, а в момента създава обувки за клиенти от цял свят. Компанията има собствен луксозен бранд Ingiliz, като работи и за производството на моделите на българската By Far.

"Ингилиз груп" създава и обувки, носени в култовия сериал Game of Thrones, както и във филми от поредицата "Междузвездни войни", благодарение на съвместната си работа с производителя на сценични костюми Джанфранко Пиерантони.

Освен това "Ингилиз" е лидер на Балканите в производството на всички елементи на обувките на едно място – калъпи, табани и ходила.

Още от 2017 година, когато позиционира своя собствен бранд за дамски и мъжки обувки Ingiliz във високия, премиум клас модни продукти, компанията започва поетапно да използва зелени енергийни източници.

От Пещера до Холивуд - фабриката на "Ингилиз", която покорява света

За създаването на обувките се използват безвредни и биоразградими материали, така че производственият процес да следва концепцията за нулев отпадък.

Ремзи Ингилизов - обувки Ингилиз

Ремзи Ингилизов, зам.-управител на „Ингилиз груп“, разказва, че въвеждането на зелено производство е дългосрочен проект на компанията.

"Нашият план предвиждаше да дадем ход на проекта с фотоволтаичните инсталации през 2022 г., но несигурността на пазара на електроенергия ни мотивира да започнем още през април тази година. Така към края на 2021 г. освен стабилност в производството, ще постигнем и пълен въглероден неутралитет при консумацията на ел. енергия. Този начин на работа отразява и личната философия и отношение към природата на целия ръководен екип на компанията", казва той.

Енергийно независимите, безотпадни производствени технологии и нулев въглероден отпечатък са в основата и на “зеления” завод на производителя в гр. Пещера, който е в процес на изграждане.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Радев кани Главчев да обсъдят смяната на министри

Президентът не иска Даниел Митов от ГЕРБ да е външен министър

07:29 - 19.04.2024
Важно днес

CNN: Израел е нанесъл удар на територията на Иран

Тел Авив не коментира дали стои зад експлозии до Исфахан, централен Иран

07:17 - 19.04.2024
Важно днес

Руските чиновници вече не могат да пътуват дори до "приятелски" страни

Забраната е заради опасения, че могат да изнесат тайни на Русия зад граница

19:49 - 18.04.2024
Важно днес

Нови санкции изолират Иран с цел да пречат на производството на дронове "Шахед"

Техеран атакува Израел с "Шахед", с тях и Русия стреля по Украйна

19:03 - 18.04.2024
Важно днес

МВР отчете 10 срещи на Бойко Рашков с обвинените в контрабанда баща и син

Новият шеф на "Митниците" питат депутатите как очакват обикновен митничар да е "юнак" срещу каналджиите

16:00 - 18.04.2024
Бизнес

Ръст на измамите с фалшиви обяви за работа, сочи доклад на Revolut за сигурността на потребителите

Най-разпространени остават класическите измами с карта

15:40 - 18.04.2024