Българската компания "Ингилиз груп", водеща в производството на луксозни обувки, ще премине към изцяло зелени енергийни източници във фабриката си в гр. Пещера. 

До края на годината компанията ще постигне пълна енергийна независимост и устойчивост на производството, като се очаква да спестява по 486 тона CO2 емисии годишно с помощта на покривни фотоволтаични инсталации. 

"Ингилиз груп" е създадена преди повече от 20 г. като семейна фирма, а в момента създава обувки за клиенти от цял свят. Компанията има собствен луксозен бранд Ingiliz, като работи и за производството на моделите на българската By Far. 

"Ингилиз груп" създава и обувки, носени в култовия сериал Game of Thrones, както и във филми от поредицата "Междузвездни войни", благодарение на съвместната си работа с производителя на сценични костюми Джанфранко Пиерантони.

Освен това "Ингилиз" е  лидер на Балканите в производството на всички елементи на обувките на едно място – калъпи, табани и ходила. 

Още от 2017 година, когато позиционира своя собствен бранд за дамски и мъжки обувки Ingiliz във високия, премиум клас модни продукти, компанията започва поетапно да използва зелени енергийни източници.

За създаването на обувките се използват безвредни и биоразградими материали, така че производственият процес да следва концепцията за нулев отпадък.

Ремзи Ингилизов, зам.-управител на „Ингилиз груп“, разказва, че въвеждането на зелено производство е дългосрочен проект на компанията. 

"Нашият план предвиждаше да дадем ход на проекта с фотоволтаичните инсталации през 2022 г., но несигурността на пазара на електроенергия ни мотивира да започнем още през април тази година. Така към края на 2021 г. освен стабилност в производството, ще постигнем и пълен въглероден неутралитет при консумацията на ел. енергия. Този начин на работа отразява и личната философия и отношение към природата на целия ръководен екип на компанията", казва той. 

Енергийно независимите, безотпадни производствени технологии и нулев въглероден отпечатък са в основата и на “зеления” завод на производителя в гр. Пещера, който е в процес на изграждане.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Адвокатурата няма да иска наказание за Петър Илиев заради плагиатството

Софийският адвокатски съвет отказа дисциплинарно дело срещу юриста

МОН опроверга Кацаров: Тестовете за Covid-19 не достигат дори за една седмица

Около 150 хил. тестове не стигат за връщане в клас на всички ученици

Платформата за билети за Arctic Monkeys била атакувана от "вторичния пазар"

Мениджмънтът на бандата отказал преместване на концерта на друго място в Бургас, което щяло да увеличи капацитета двойно

Нинова: Не сме се договаряли нито да съм първи председател на НС, нито да има ротация

"Нито едно от имената, които се спрягат за министри от БСП, не отговаря на истината"

Фаворитите за най-добър филм на "Оскари" 2022

10 предложения, които могат да попаднат сред номинираните

Бог е високо, МВР - далеко, а юмручното право отнема живот

Престъпленията стават компенсация на липсващия ред и правосъдие

Всички ученици ще могат да се върнат в клас от 6 декември

Стойчо Кацаров ще издаде нова заповед