Иран спря самолета на семейството на Али Даи

Полет от Иран до Дубай е бил спрян от иранските власти, тъй като в него са били съпругата и дъщерята на големия ирански футболист Али Даи. Роднините на Даи е трябвало да слязат, съобщава няколко информационни агенции, включително Associated Press (AP).

Уебсайтът за проследяване на полети Flightradar24 показа, че самолет на иранската авиокомпания Mahan Air е кацнал на остров Киш в Персийския залив, след което е продължил за Дубай. Междинното спиране не е предварително обявено.

Полуофициалната новинарска агенция на Иран Tasnim, която е свързана с Корпуса на гвардейците на ислямската революция, съобщава, че съпругата на Даи е получила забрана да пътува по-рано този месец заради подкрепата за протестите.

Твърди се, че тя се е опитала да заобиколи забраната като е планирала да пътува до Съединените щати.

Али Даи е футболната икона на Иран. Наричат го Шахриар или в превод от фарси „Кралят“ на футбола. Играл е в "Байерн Мюнхен", с който става шампион на Германия. Между 1997 и 2002 г. футболистът се състезава в Бундеслигата. Участва и в европейските клубни турнири.

През 2006 г. Али Даи прекратява участията си в иранския национален отбор, а година по-късно слага край на активната си кариера като играч. И се отдава на работа като треньор.

Али Даи подкрепи протеста на жените в Иран срещу забрадките, заради което паспортът му беше временно отнет.

AP цитира Даи да казва, че съпругата и дъщеря му са напуснали столицата Техеран съвсем законно. Ако е имало забрана за напускане на страната, полицията е трябвало да ги уведоми още на паспортния контрол в Техеран, смята той.

На остров Киш самолетът е престоял няколко часа, а близките на Даи са били разпитани. Дъщеря му е освободена, но не успяла да се качи отново на самолета. Според Даи семейството му е планирало да се върне от Дубай следващата седмица.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ поведе на първия тур на президентските избори в Северна Македония

Първите резултатите сочат около 100 хил. гласа разлика между първите двама

22:24 - 24.04.2024
Важно днес

Ивет Лалова стана майка на момче

Със съпруга и Симоне са избрали името Тиаго за първото си дете

21:58 - 24.04.2024
Технологии

OPPO влиза официално на българския пазар

Продуктите на OPPO ще се предлагат официално в А1 и Технополис

21:09 - 24.04.2024