Исландия е позната със силния си национален брандинг, идентичност и активната комуникация на предимствата си в социалните платформи. През 2020 особено популярни станаха клиповете им от поредицата ,,Looks like you need Iceland” в Youtube.

Скандинавската държава решава да се възползва по особено атрактивен начин от ребрандирането на услугите на Марк Зукърбърг под шапката на Metaverse. Новата туристическа реклама Icelandverse открито се шегува с оригиналната реклама на Meta. Разбира се, рекламата на Исландия не ви продава посещението на научнофантастична дистопия. Исландия просто иска да видите гейзерите и водопадите й.

,,Днес искам да ви разкажа за революционен подход за това как да свържем световете си, без да бъда супер странен.“ започва екскурзовода Зак Мосбергон, който доста прилича и по облекло и по прическа на Марк Зукърбър. Името му също игра с това на създателя на Фейсбук. 

,,Някои казаха, че е невъзможно. Други казаха, че е недостижимо. Ние отвръщаме, вече е тук. Сериозно вече е тук.“, продължава Зак Мосбергон, жестикулирайки към прозореца със снежната картина зад него.

Оттук нататък рекламата става все по-абсурдна с пародията си на метавселената на Зукърбърг. Водещият се появява намазан с ултра дебел слой слънцезащитен крем, докато се потапя в геотермален извор, а над него се стеле дебела мъгла и пара. "Тук е абсолютно завладяващо. Водата е мокра и има хора, с които да се свържете", казва той и се обръща към жена до него, която потвърджава с кимане, че всички там са хора. 

Марк Зукърбърг не пропусна да коментира рекламата, споделена на страницата на Inspired by Iceland във Фейсбук - публично-частно партньорство, което продуцира остроумните реклами и промотира държавата зад граница. Метавселената на Исландия се нарича Исландска вселена. 

"Невероятно", пише той. "Трябва скоро да посетя Исландската вселена. Радвам се, че и вие ползвате слънцезащита". 

Отдолу страницата на кампанията му отговаря: "Винаги си добре-дошъл. Работим 24/7!"

Исландия има последователна политика за връщане на туристите в страната, тъй като туризмът преди пандемията е  9% от Брутния вътрешен продукт и осигурява работа на 30 000 човека.

Covid, разбира се, намали това темпо, но скандинавската държава усърдно работи по възстановяването на туризма си, използвайки остроумните си реклами и подходяща комуникация.

Исландия се справи изключително добре от гледна точка на общественото здравеопазване по време на световната здравна криза, с едва 15 140 случая на заболяването и 34 смъртни случая от началото на пандемията. Държавата има един от най-високите нива на ваксинация в света, като 89% от възрастните са напълно ваксинирани, а много от тези хора вече получават своите бустерни ваксини.

Ако решите да пътувате до там, трябва да сте наясно, че Исландия допуска само ваксинирани лица или преболедували Ще ви е необходим и отрицателен тест за Covid-19 в рамките на 72 часа след качването на полета.

„Icelandverse е свят с възможности, толкова безкрайни, че ще бъдат тук вечно“, завършва Мосбергон в новата реклама.

Исландия направи страхотен клип за всички изнервени от 2020

Перфектната буря в туризма на Исландия


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Да уволниш 900 души с едно обаждане по Zoom: Скандалът с Better Mortgage

"Ако участвате в този разговор, значи сте част от злополучната група служители, които ще бъдат уволнени"

Велислав Минеков пред парламента за казуса с в. "Труд": Връщаме си откраднатата държава

"Защо нямаше извънредно заседание на Народното събрание, когато пред парламента биеха деца и журналисти по време на летните протести?", попита министърът

СЗО: Ваксините предпазват от варианта "Омикрон"

Първи съмнения, че щамът вече циркулира в България

Разговорът между Байдън и Путин: САЩ заплашиха с мерки заради Украйна, Русия не иска Киев в НАТО

Двамата лидери говориха 2 часа, а подробности дадоха съветниците им

Близо 2300 нови случая на Covid и над 100 починали за денонощие у нас

Поставени са още над 17 хиляди дози от ваксините

Пак проблеми с биографията на кандидат за министър от ИТН. Димитър Гърдев не е бил съветник в ЕП

Гърдев е бил не съветник, а асистент, и не в ЕП, а на Елена Йончева

Заподозрян за убийството на Джамал Кашоги е арестуван в Париж

Халид Алотаиби беше издирван заради екзекуцията на саудитския журналист и дисидент