Истинската история за убийството на Бети Гор в "Любов & Смърт" по HBO Max Снимка: © HBO Max

Историите за истински престъпления никога не омръзват. Всеки, който следи криминалния жанр редовно, напълно разбира защо е така. Последните дни от живота на някого и напрегнато търсене на истината могат да са толкова плашещи, колкото и интригуващи. Точно затова феновете на този тип сюжети очакват с нетърпение премиерата на новия Max Original минисериал "Любов & Смърт" с най-младата от холивудските сестри Олсън в главната роля - Елизабет Олсън.

34-годишната Олсън далеч не е единственото голямо име в продукцията. Режисьор е Лесли Линка Глатър, придобила световна разпознаваемост с работата си по "Mad Men" и "Homeland". Изпълнителните продуценти на сериала седят и зад други две хитови продукции на HBO - "Големите малки лъжи" и "Отмяната". Сценарият е дело на добре познатия на киноманите Дейвид Кели ("Али Макбийл", "Адвокатите от Бостън", "Големите малки лъжи", "Отмяната", "Анатомия на скандала").

Сюжет

"Любов & Смърт" отвежда в Тексас през 1977 г. Кeнди Монтгомъри и съпругът ѝ, електротехникът Пат, се местят в града и започват да посещават местната методистка църква. На пръв поглед Канди е типична средностатистическа домакиня - любяща майка на две деца и напълно предана на своя съпруг.

Макар все по-често да започва да се чувства неудовлетворена от живота си, Кeнди се уповава на Бог и смята, че има всичко, което иска и заслужава. Това обаче се променя напълно, когато на една от неделните служби тя се запознава с жена на име Бети Гор.

Бети преподава в местното училище и е женена за Алън, който също е член на методистката църква.

Истинската история за убитата Бети Гор ще видим в "Любов & Смърт" по HBO Max

Двете семейства се сближават все повече и не след дълго се заражда привличане между Кeнди и Алън. Впоследствие тя осъзнава колко много неща липсват в брака ѝ с Пат и разбира, че Алън се чувства по същия начин спрямо Бети.

Кeнди и Алън започват извънбрачна връзка, но с ясната уговорка, че тя ще бъде пазена дълбоко в тайна, за да не навреди на семействата им както и на тяхната репутация сред консервативните им съграждани. Силно религиозната Кeнди е напълно наясно, че изневярата би могла да има съкрушителни последствия и за двете семейства. но решава, че е крайно време да помисли за личното си щастие. Това обаче, както може да предположите, ще доведе до зловещи последствия.

На 13 юни 1980 г. тялото на Бети Гор е открито в дома ѝ. Следователите установяват, че на жертвата са нанесени 41 удара с брадва. Не след дълго Кeнди се превръща в основен заподозрян.

Кой участва?

Без талантлива и харизматична актриса в главната роля продукции като "Любов & Смърт" са обречени на провал. В случая няма такъв проблем, тъй като Елизабет Олсън прави една от най-силните роли в кариерата си, превъплъщавайки се блестящо в образа на Кeнди Монтгомъри. Талантът ѝ си проличава най-ясно в сцените, изпълнени с емоции, а в няколко от тях дори не ѝ се налага да говори, за да прикове вниманието на зрителите.

Олсън далеч не е единствената, която заслужава аплодисменти за представянето си. Джеси Племънс се справя отлично с ролята на Алън Гор. Макар и само в поддръжащи роли, Кристен Ритър ("Marvel's Jessica Jones") и Том Пелфри ("Ozark") също демонстрират силни актьорски заложби.

Емили Олсън като Кенди Монтгомъру в "Любов и смърт" HBO Max

Подгответе пуканките

Минисериалът е базиран на книгата, писана по действителни събития "Доказателство за любовта: Истинска история за страст и смърт в предградията" на Джим Аткинсън и Джо Боб Бригс. Тя разказва за случая с убитата Бети Гор и заподозряната Кенди Монтгомори, впоследствие станала медийна сензация. Истинската Кенди е на 73 години днес.

Премиерата на "Любов и Смърт" е на 27 април, като в HBO Max ще бъдат достъпни за гледане първите три епизода, а всяка следващата седмица ще излиза нов.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

"Хамас" не хареса предложението за прекратяване на огъня, но преговорите продължават

"Хамас" е скептична към израелското предложение

10:36 - 02.05.2024
Важно днес

Десетки хиляди отново протестираха в Грузия, след като парламентът придвижи спорен закон

Недоволството около спорния закон за "чуждестранни агенти" в Грузия продължава

09:40 - 02.05.2024
Текстове от партньори

Кока-Кола ХБК България се подготвя за стажантската програма Coke Internship 2024

Компанията предлага 8 свободни позиции за своята тримесечна платена програма

08:59 - 02.05.2024