Ицо Хазарта: Дунчев по-скоро си навреди

Изказванията на Александър Дунчев не помогнаха на неговата кауза, а по-скоро му навредиха. Има хора, които в желанието си да направят нещо добро, постигат обратния ефект.

Това каза Христо Петров от "Продължаваме промяната" в ефира на bTV.

В последните дни Дунчев обвини лидерите на политическата сила, от която беше депутат в 48-ия парламент, че превръщат формацията в образ и подобие на ГЕРБ.

Повод за думите му беше решението не той да е водач на листата на новата коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" в Софийска област на предстоящите предсрочни парламентарни избори.

"Защитавал съм каузите на Александър Дунчев много пъти. Всеки от нас има кауза, но не бива да поставяш собствената си пред общата. Когато срещу теб има организирана машина, която има медии и институции, и ти да намираш задкулисие зад това, че някой те поставя на второ избираемо място в листата, а не на първо, това по-скоро ще те закопае“, коментира Хазарта.

По повод напускането на Иван Христанов от "Продължаваме промяната" Хазарта каза, че Христанов е имал "сериозни критики към тона в последното Народно събрание".

"Има и други виждания как да продължи пътя си", лаконичен беше депутатът.

Христанов беше основна фигура в казуса с граничния контрол на "Капитан Андреево" и бивш зам.-министър на земеделието.

Наскоро той изрази мнение, че финалните декларации на лидерите на парламентарните групи при закриването на 48-ото Народно събрание са показали неспособност да бъде чут "гласът на обикновения българин, на селото и на града". Скоро след това изказване Христанов заяви, че няма да присъства в листите на "ПП-ДБ" за предстоящиите избори.

Петров каза още, че в следващия парламент ще продължи да работи по каузи, свързани с деца от домове и осиновени деца.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024