Ицо Хазарта: Не споделям дивата еуфория за моменталическото махане на Паметника на Съветската армия Снимка: © Screenshot, NOVA

Да отделяш от времето си за деца в неравностойно положение е най-ценното, което можеш да им дадеш. Това заяви пред "На фокус с Лора Крумова" по Нова телевизия Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта, кандидат от коалиция "Продължаваме промяната" - "Демократична България".

"Не споделям дивата еуфория за моменталическото махане на Паметника на Съветската армия. Това е поредната тема, която ни разделя. В Европа много съветски паметници са махнати, във Виена обаче такъв паметник стои, дали са по-глупави от нас".

Това каза в предаването "На фокус с Лора Крумова" по Нова Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта, кандидат от коалиция "Продължаваме промяната" - "Демократична България".

"От една страна, това е паметник на окупатори и трябва да се махне, но ако погледнем цялостната картина - това е поредната тема, която ни разделя. В Австрия такъв паметник стои, дали са по-глупави от нас? Всяко едно действие, извършено в предизборна кампания, казва нещо на хората. Решение за това не бива да се взема по време на кампанията.", добави той.

"Някои хора ме срещат и ме питат "Приятел, вие добре ще го съборите, но не е ли по-добре нещо да построите?". Всяко действие в политиката има отзвук и символизира нещо. Историята ще те помни с това, че нещо си съборил. Събирали сме се с приятели на Паметника, нито веднъж не сме чествали. Не се чуваме. Може да не харесваме някои хора, но трябва да се опитваме да ги разбираме", категоричен е той.

Хазарта коментира и скандала с отстранения от Народния театър Александър Морфов. Той каза, че е поискал информация за назначения от театъра, но тя му е била отказана.

"Когато гледаме цялата история, ние си задаваме въпроса "тия хора не виждат ли, че така става по-лошо". Грешката ни е, че си мислим, че тези хора искат да стане по-добре. Не, те искат да покажат кой е шефът. Това е причината да има хора, които да си изявяват позицията, а другата страна да я няма. Шефът очевидно не е Морфов", каза Петров.

По темата за предстоящите избори Хазарта каза, че "не е недостатък и някой да започва тепърва да се занимава с политика, рефлексите се придобиват".

"Ако някой е решил да гласува за някого, моите думи няма да променят неговото мнение. ПП искаше да докажеш своята идентичност, 10 месеца след изборите огромната част от хората, които гласуваха за нас, отново го направиха. Обединението с "Демократична България" е важно, защото е знак, но не губим идентичност по този начин. Искаме да покажем, че има друг начин, когато хора се обединяват, вземат най-доброто от всеки един и го поставят в една обща кауза и цел", каза той.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Макрон не изключи изпращане на войски в Украйна, ако Русия пробие фронтовите линии

Пред изданието "Economist" френският президент отново подкрепя идеята, че трябва да се обмисли изпращането на сухопътни войски в Украйна

15:10 - 02.05.2024
Важно днес

Без възражения и въпроси е било взето спорното решение за строеж на частна детска болница

Решението на кабинета беше оттеглено след обществен натиск

14:50 - 02.05.2024
Живот

Елиникон: проектът за най-голям "умен" град в Европа, който набира все по-голяма скорост в Гърция

Амбициозният проект цели да превърне бившето летище в най-големия "умен" град в Европа

13:56 - 02.05.2024
Важно днес

След пауза от няколко месеца в ИСУЛ отново се правят костно-мозъчни трансплантации на деца

5-годишно дете е било оперирано и вече е изписано от болницата

13:17 - 02.05.2024